ShippingWatch

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt sidste uges tophistorier på ShippingWatch.

Foto: Hamburg Süd

Maersks tyske fusion på plads

44 ud af de 48 Hamburg Süd-skibe skal efter planen omflages, og det forventes at blive til enten dansk eller singaporeansk flag, fortalte Maersk Line og Hamburg Süd til ShippingWatch under et arrangement i Hamburg, der markerede, at fusionen af de to containerrederier er gennemført. Samtidig slog Hamburg Süd-topchef Arnt Vespermann fast overfor ShippingWatch, at det traditionsrige tyske rederi forbliver i Hamborg.

Hamburg Süds topchef efter Maersk-salg: Hamborg er stadig en shippingby

Maersk vil omflage Hamburg Süds flåde til Danmark og Singapore

Maersk Line får Latinamerika som største enkeltforretning med Hamburg Süd

APM Terminals' CEO klar til at frasælge tabsgivende havne


Grænsen nået for konsolidering

rolfhabbenjansen1.jpg

Med de stramme betingelser for Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd har myndighederne markeret grænsen for, hvor langt konsolideringen i containerindustrien kan gå, lød det fra Hapag-Lloyds CEO Rolf Habben Jansen i et interview med ShippingWatch.

Habben Jansen: Det er slut med opkøb og fusioner i industrien


Tragisk ulykke i Maersk Drilling

MaerskInterceptor.jpg

En norsk ansat i A.P. Møller-Maersks borerigdivision, Maersk Drilling, er omkommet efter en alvorlig ulykke på boreriggen Maersk Interceptor torsdag.

Maersk Drilling-ansat er død efter alvorlig ulykke i Norge

To såret i alvorlig ulykke på Maersk-borerig i Norge


Fagforening anklager rederier for brud på udlændingelov

containerskib-aarhus.jpg

Rederier overtræder udlændingeloven ved at bruge udenlandske sømænd uden de rette arbejdstilladelser på DIS-skibe, mener fagforeningen ITF, som står bag flere politianmeldelser. Både ITF og Enhedslisten mener, at Søfartsstyrelsen bør føre kontrol.

Danske rederier bliver beskyldt for at bryde udlændingeloven

Danske Rederier nedtoner omfanget af illegal arbejdskraft


Dramatisk formandsskifte i Maskinmestrenes Forening

perjørgensen-mf1.jpg

Per Jørgensen fratrådte uden en nærmere officiel forklaring og med omgående virkning posten som formand i Maskinmestrenes Forening. En post, Per Jørgensen har bestredet i 14 år.

Maskinmestrenes formand fratræder øjeblikkeligt

Maskinmestrenes formand afsat for misbrug af foreningens kreditkort

Maskinmestrenes bestyrelse ændrede forklaring i dramatisk formandsskifte

Maskinmestrenes eks-formand tilbød at trække sig på dramatisk møde

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere