ShippingWatch

Maskinmestrenes formand afsat for misbrug af foreningens kreditkort

Maskinmestrenes Forening bekræftede sent lørdag, at foreningens mangeårige formand Per Jørgensen er blevet afskediget for at have tilsidesat rammerne for anvendelse af foreningens kreditkort.

Per Jørgensens pludselig fratrædelse fredag som formand for Maskinmestrenes Forening skyldes misbrug af foreningens kreditkort.

"På bestyrelsesmødet besluttede bestyrelsen, at afslutte samarbejdet med Per Jørgensen med øjeblikkelig virkning på grund af tilsidesættelse af rammerne for anvendelse af foreningens kreditkort," oplyser foreningen sent lørdag.

Fredag oplyste foreningen i en yderst kortfattet meddelse og uden nærmere forklaring, at Per Jørgensen dags dato den 1. december var fratrådt posten som formand.

Samtidig oplyste den nye formand og tidligere næstformand Jan Rose Andresen tidligt lørdag til ShippingWatch, at beslutningen var Per Jørgensens egen, og at foreningen indtil videre henholdte sig til pressemeddelelsen.

"Per Jørgensen skal ud at prøve noget andet. Det har han selv valgt," sagde Jan Rose Andresen, der senere lørdag holdte møde med en kreds af medarbejdere i i foreningens sekretariat om det pludselige formandskifte.

Samtidig afviste Jan Rose Andresen, at foreningens bestyrelse havde afsat Per Jørgensen.

"Nej, vi har ikke ønsket noget i bestyrelsen. Vi har bakket op om det, og du skal vide, at der ingen panik er i det her. Det er ikke sådan, at skibet er ved at synke. Nu skal vi lige finde ud af, hvad der er op og ned på det, og så vil vi formentlig melde mere ud senere i løbet af få dage," sagde Jan Rose Andresen og tilføjede:

"Vi havde ikke set det her komme i går (fredag, red.) på bestyrelsesmødet. Det er ikke uden omkostninger at sidde på formandsposten i snart 15 år. Det er hårdt og krævende, og på et tidspunkt kan nok blive nok."

Per Jørgensen har været formand for Maskinmestrenes Forening siden 2003. Foreningen har i dag over 12.000 medlemmer.

Jan Rose Andresen har været medlem af foreningens bestyrelse siden 2004 og har varetaget næstformandsposten siden 2014.

Maskinmestrenes formand fratræder øjeblikkeligt

Næsten fuld beskæftigelse for maskinmestre

Maskinmestrene tager lønhop igen i år

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere