ShippingWatch

Norsk storaktionær vil ud af Norden

Den norske shippingfamilie Rasmussengruppen har sat alle sine aktier til salg i rederiet Norden. Familien ejer 11,5 pct. af aktierne i det danske tørlastrederi.

Det norske selskab Rasmussengruppen vil af med alle sine aktier i rederiet Norden.

Selskabet har sat 4,87 mio. aktier - svarende til 11,5 pct. af aktierne i Norden - til salg gennem en såkaldt accelereret bookbuilding, der er henvendt mod institutionelle investorer som pensionskasser eller fonde.

Det fremgår af en meddelelse fra finanshuset Pareto Securities, der skal stå for aktiesalget.

Aktieposten har en værdi af 618 mio. kr. baseret på lukkekursen torsdag for Norden-aktien, men det ses ofte, at der bliver givet en smule rabat, når en investor sælger en større aktiepost.

Norden-aktionær køber stort op i nyt rigselskab

Danmarks statsminister: Dansk shipping skal forny sig

Danske Rederier: Uden DIS-ordning i offshore er 200 job på spil

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere