ShippingWatch

Søren Skou: Det tager tre-fem år at bygge det Maersk vi gerne vil have

Maersks CEO Søren Skou siger i et interview med Børsen, at der "skal sættes turbo på virksomheden," og at det vil tage mellem tre til fem år at opbygge det selskab, som ledelsen gerne vil have.

Foto: /ritzau/Casper Holmenlund Christensen

Der skal snart leveres solide vækstrater igen på Esplanaden, og ovenpå frasalg af Maersk Oil og Maersk Tankers som led i fokuseringen af gruppen træder Maersk nu ind i fasen, hvor der "skal sættes turbo på virksomheden," og hvor toplinjen skal løftes.

jeg tror virkelig på, at vi kan bygge et selskab, som igen kan blive en vækstvirksomhed.

Søren Skou, CEO, Maersk
Det siger CEO Søren Skou i et interview med Børsen.

"Jeg tror, det vil tage tre-fem år at bygge den virksomhed, vi gerne vil have. Men jeg er også sikker på, at vi vil vise fremskridt hele tiden. Det er super spændende, og jeg tror virkelig på, at vi kan bygge et selskab, som igen kan blive en vækstvirksomhed. Det er helt klart målet," siger Søren Skou til Børsen.

Ifølge avisen lyder det fra Søren Skou, at Maersk har været for afhængige af udviklingen på fragtraterne, hvor et tættere samarbejde mellem Maersk Line, APM Terminals og Damco blandt andet skal mindske risikoen for perioder med dårligere rater.

I fokuseringen af gruppen har Maersk oprettet en transport- og logistikdivision samt en energidivision, hvor planen er at udskille flere selskaber. Mens førnævnte Maersk Oil og Maersk Tankers har fundet nye ejere, så mangler Maersk fortsat at finde en løsning for selskaberne Maersk Drilling og Maersk Supply Service

Senest kom Maersk ud af tredje kvartal med et underskud et underskud på 1,5 mia. dollars mod et overskud på 438 mio. dollars i samme periode sidste år, hvilket blandt andet skyldtes en nedskrivning i Maersk Drilling.

Hele gruppen fik en omsætning på 8 mia. dollars sammenlignet med 7,1 mia. dollars i samme periode sidste år.

Kvartalsregnskab koster Maersks ejere milliarder

Maersk Line går frem på punktlighed i oktober

Maersk har udskiftet to tredjedele af topledelsen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere