ShippingWatch

Norske rederier investerer massivt i tørlast

De norske redere har været særdeles aktive med at købe tørlastskibe i 2017. Ifølge VesselsValue har de indtil videre købt 36 tørlastskibe i år, skriver Finansavisen.

Norske rederier har investeret tungt i tørlast i 2017 og har indtil videre købt i alt 36 nye tørlastskibe i år til en samlet værdi af omkring 729 mio. dollars. Det viser tal fra VesselsValue, skriver norske Finansavisen.

Vi ønsker at drage nytte af opgangen i fragtmarkedet for tørlastvarer. Den giver udslag i skibsværdierne,

Henrik Ness, CEO, Njord Shipping, ifølge Finansavisen
John Fredriksens Golden Ocean og Songa Bulk med Arne Blystad som CEO topper ifølge Finansavisen listen over de selskaber, som har været mest aktive på opkøbsfronten med henholdsvis 14 og 13 skibe. I tillæg har yderligere seks selskaber ifølge Vesselsvalue købt op i år.

Blandt andre Njord Shipping, hvor Glastad-familiens Mosvolds Rederi er storinvestor, som ifølge listen har købt to skibe i år. Her lyder det dog fra CEO Henrik Ness til den norske avis, at selskabet siden årsskiftet har købt otte tørlastskibe på 35.000 dwt.

Flere af købene er foretaget via tyske kommanditselskaber og dukker derfor ikke op i VesselsValues statistik, lyder det fra CEO'en til den norske avis.

"Vi er opportunistiske og har ikke planer om at opbygge noget nyt tørlastrederi. I stedet ønsker vi at drage nytte af opgangen i fragtmarkedet for tørlastvarer. Den giver udslag i skibsværdierne," siger Henrik Ness til Finansavisen, som skriver, at det er med henvisning til, at Njord Shippings første opkøb i tørlast fra august sidste år – skibet "Nordic Malmoe" på 36.000 dwt – er steget ca. 50 pct. i værdi.

Fra Golden Ocean, som topper VesselsValues liste, lød det i sidste uge, at rederiet vil rejse 100 mio. dollars blandt en kreds af institutionelle investorer, hvor provenuet primært skal anvendes til køb af to capesize-skibe fra selskaber relateret til John Fredriksens Hemen Holding.

"Golden Oceans finansielle position er blevet markant styrket over de sidste 12 måneder, og denne transaktion er i tråd med vores kommercielle bestræbelser i segmenter, vi tror, vil stå stærkt i et opsving i tørlastmarkedet," lød det fra rederiets CEO, Birgitte Ringstad Vartdal, i meddelelsen fra sidste uge.

Golden Ocean vil rejse 100 mio dollars til skibe

Norsk shippinginvestor går ind i tørlast

Klaus Kjærulff med i ambitiøs satsning i tørlast

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere