ShippingWatch

Pacific Basin skærper sin aktieprofil i Kina

Det Hongkong-noterede tørlastrederi satser på større opmærksomhed på Kinas kapitalmarked og en bredere aktionærkreds.

Foto: Pacific Basin

Tørlastrederiet Pacific Basin, der er børsnoteret i Hong Kong, har fået sin aktie optaget på den den såkaldte Shenzhen-Hongkong Stock Connect. En platform for værdipapirhandel, der er rettet mod det kinesiske kapitalmarked.

Det oplyser Pacific Basin i en meddelelse tirsdag.

"Det vil skærpe Pacific Basins profil i kapitalmarkedet på det kinesiske hovedland med mulighed for at udvide vores aktionærkreds i Kina," siger CEO Mats Berglund i meddelelsen.

Pacific Basin-chef håber på højere bunkerpriser

Rederiet, der også har sit hovedkvarter i Hongkong er ofte blevet sammenlignet med danske Norden i kraft af skibstyper og flådestørrelse, der ved udgangen af juni udgjorde 101 ejede og 156 indchartrede skibe.

Pacific Basin oplevede i lighed med den øvrige tørlastindustri en markant bedring i rateniveauet i første halvår af 2017, og rederiet annoncerede for nylig køb af fem tørlastskibe for i alt 104,6 mio. dollars.

Pacific Basin går markant frem i første halvår

Pacific Basin vil købe skibe for over 100 mio dollars

Pacific Basin snupper CFO fra BW Pacific

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere