ShippingWatch

Trump vrager Kinas forslag om at mindske overkapacitet af stål

USA's præsident, Donald Trump, forkastede sidste måned et kinesisk forslag om at reducere overkapaciteten af stål, selv om forslaget blev godkendt af præsidentens øverste rådgivere.

USA's præsident, Donald Trump, forkastede sidste måned et kinesisk forslag om at reducere overkapaciteten af stål, på trods af at forslaget blev godkendt af præsidentens øverste rådgivere.

Det skriver Financial Times.

På G20-topmødet i Hamburg kritiserede Trump ellers Kina for at oversvømme verdensmarkedet med billigt stål. Kina foreslog at reducere overkapaciteten med 150 mio. ton inden 2022.

Det er anden gang, Donald Trump afviser det kinesiske forslag, og det skyldes, at præsidenten angiveligt har ændret kurs over for Kina.

"Præsidenten har besluttet sig for at gøre mere. Der var tale om relativt store mængder (stål, red.), men mængderne betyder intet, da præsidenten vil gå i en anden retning mod afgifter i stedet for en reducering af overkapaciteten," siger en talsmand fra den amerikanske regering til Financial Times.

Dennis Wilder, der er Bush-regeringens tidligere Kina-ekspert, vurderer, at Trump er mere ivrig efter at nulstille det økonomiske forhold til Kina end sine rådgivere, og at det har været medvirkende til at skabe frustration i Det Hvide Hus.

Minegigant bekræfter stigende vækst i Kina

Trump trækker officielt USA ud af global klimaaftale

Ny kinesisk megaby kan øge tørlastimport

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere