ShippingWatch

Dryships får nyt liv med gældsaftale

Det skrantende tørlastrederi Dryships får nyt liv, efter at den græske ejer, George Economou, har refinansieret gæld for 200 mio. dollars. Refinansieringen er sket gennem et selskab tilknyttet rigmanden.

Foto: /ritzau/AP/Richard Dew/

Rigmanden George Economou puster nyt liv i sit skrantende tørlastrederi Dryships, som ellers har været i vanskeligheder gennem længere tid.

Selskabet oplyser i en meddelelse torsdag, at den græske ejer har refinansieret hovedparten af rederiets gæld via sit selskab Sifnos Shareholders Inc.

Aftalen betyder, at Dryships får forlænget sit lån på 200 mio. dollars mod, at Sifnos får sikkerhed i rederiets nuværende og fremtidige flåde på nær et enkelt skib ved navn MV Raraka.

"Transaktionen er blevet godkendt af selskabets uafhængige bestyrelsesmedlemmer, og der er blevet indhentet en fairness opinion i forbindelse med transaktionen," lyder det i meddelelsen.

Dryships har været i alvorlige økonomiske vanskeligheder i mere end et år. Selskabet har således været tæt på at blive smidt af børsen i New York, mens George Economou er blevet beskyldt for at trække enorme summer ud til sig selv siden børsnoteringen i 2005.

Tørlastaktie steg over 1300 procent på fire dage 

Rederiet kom desuden i søgelyset i november, da den ellers stendøde aktie pludselig tog et gevaldigt hop.

I løbet af en uge drønede kursen således fra en pris på 5,10 dollar til 73 dollar per aktie. På et tidspunkt kostede en aktie hele 99 dollar, før Nasdaq suspenderede handlen. Da børsmyndigheden bad ledelsen om en forklaring, afviste rederiet at spekulere i årsager.

Ifølge Alphabulk betyder handlerne, som lå bag kurshoppet, at ejerskabet af Dryships Inc. overføres til et selskab ved navn Kelani, og at transaktionen samtidig massivt udvander værdien af aktier for eksisterende aktionærer.

Derfor bliver det ifølge Alphabulk interessant at se, hvem der står bag selskabet Kalani, som har hjemme på de britiske jomfruøer.

Rigmands rigselskab kan ryge af børsen i New York

Græsk superhandel med boreskib giver panderynker

Dryships har nu stoppet alle betalinger 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs