ShippingWatch

Cosco indgår 27-års aftale med brasilianske Vale

Det nyfusionerede Cosco Shipping har fredag underskrevet en aftale over 27 år med det brasilianske mineselskab om fragt af jernmalm.

Foto: Vale

Cosco Shipping har i dag fredag i Beijing underskrevet en 27-årig aftale med Vale om, at rederiet skal fragte 16 millioner tons jernmalm årligt for den brasilianske minegigant. Det skriver Cosco i en meddelelse. Aftalen træder i kraft fra første halvdel af 2018.

Det nye China Cosco Shipping Corporation blev søsat i sidste måned og er en fusion af de to tidligere rivaler China Ocean Shipping (Group) Company og China Shipping Group.

Cosco har tidligere haft en flerårig aftale med Vale.

Vale, verdens største producent af jernmalm, solgte i 2015 en række af mineselskabets såkaldte VLOC'ere, Very Large Ore Carriers, til Cosco. Salget indgik i en større samarbejdsaftale om transporter af jernmalm fra Brasilien til Kina, ligesom det brasilianske mineselskab opnåede milliardlån og nye garantier fra den kinesiske Export-Import Bank of China.

Har verden set den sidste Valemax-nybygning?

Nye tørlastkæmper kan skubbe Capesize ud af nøglerute

Minekæmper indgår aftale om særlig malm til Kina

Brasilianske Vale mangedobler tab

 

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere