ShippingWatch

Tørlastreder tabte 194,9 mio dollars i 2015

Tørlastrederiet Genco, der blandt andet har pool-samarbejde med danske Clipper Group, må lige som resten af branchen postere et massivt tab for 2015. Det er dog en markant forbedring over tabene i 2014.

Foto: PR-foto

Tørlastrederiet Genco, der har været igennem en længere restrukturering, posterer et negativt resultat på 194,9 millioner dollars for 2015. Det fremgår af årsregnskabet, der kom sent torsdag.

Det er dog en markant forbedring af resultat, der i 2014 landede på et minus på 1,1 milliarder dollars.

Omsætningen er faldet i forhold til året før, men hverken resultat eller omsætning mellem årene kan ifølge rederiet sammenlignes, da man i juli 2014 var igennem en restrukturering af selskabet, hvor man viskede tavlen ren og startede på en frisk.

Faldet i omsætning er på 66,9 millioner dollars i forhold til året før, og omsætningen landede altså på 154 millioner dollars i 2015 for selskabet, mod 217 millioner dollars for hele 2014.

Det skyldes faldet i TC-rater, skriver rederiet. For regnskabsåret 2014 var TC-raterne 8.785 dollars om dagen, men det tal skrumpede i 2015, hvor raterene i snit lå på 5.445 dollars om dagen.

Genco har en flåde på 13 Capesizere, otte Panamax, fire Ultramax, 21 Supramax, seks Supramax og 18 handysize skibe med en samlet tonnage på 5.158.000 dwt.

Långivere tager kontrol med Genco Shipping

Genco ryger under konkursbeskyttelse

Kreditorer giver Genco nogle uger endnu

 

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere