ShippingWatch

Nedskrivninger sendte norsk tørlastspiller dybere i rødt

Norske Belships lider i det historisk lave tørlastmarked og kom ud af 2015 med et markant større underskud end året før, især grundet store nedskrivninger på skibe. Øget ophugning kan afhjælpe kapacitetsproblemet en smule i 2016, vurderer rederiet.

Australsk jernmalmsmine

Tørlastrederiet Belships, der er noteret på børsen i Oslo, tog på linje med næsten alle spillere i det ekstremt pressede marked et ordentligt dyk i det forgangne år, hvor især den kinesiske opbremsning skubbede raterne ned på et historisk lavpunkt og sammen med massiv overkapacitet allerede har tvunget en række rederier til at dreje nøglen om.

Belships tog derfor en række store nedskrivninger på sin flåde i 2015, hvilket sendte nettoresultatet dybere i rødt til et underskud på 30,1 millioner dollars mod et tab 1,7 millioner dollars i 2014, fremgår det af selskabets regnskab fredag.

Kinas faldende import af råvarer, især kul, har ramt selskabet hårdt, men Belships vurderer i regnskabet, at der næsten ikke bliver bestilt nye tørlastskibe disse dage, mens der samtidig skrottes stadigt flere tørlastskibe - især de helt store Capesizes, hvilket kan være med at bringe en smule balance i forholdet mellem udbud og efterspørgsel i markedet.

Tørlastmarkedet ramte Belships hårdt i 2014

Belships oplevede tilbagegang i andet kvartal

Nedskrivning rammer Belships' bundlinje

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere