ShippingWatch

Tank trækker Norden i plus i første kvartal

Rederiet Norden kommer ud af første kvartal 2015 med et resultat efter skat på 38,6 millioner dollars. Stærkt marked i produkttank kompenserer for presset tørlast, og rederiet hæver forventninger til tank.

Det stærke marked for produkttank afspejler sig i regnskabet for rederiet Norden, der især med afsæt i tankflåden lander et plus i året første kvartal på 38,6 millioner dollars, hvilket med længder overgår både forventninger og ikke mindst samme periode sidste år, hvor rederiet fik et underskud på 26,5 millioner dollars.

"Et godt tankmarked og en høj afdækning i et underdrejet tørlastmarked har givet Norden en god start på 2015. Opsvinget i tank har været bredt funderet, og NORDEN er med en stor og moderne produkttankflåde godt positioneret til at nyde godt af dette," siger CEO Jan Rindbo i regnskabet, efter at have tiltrådt som ny direktør efter Carsten Mortensen d. 30. april.

"Det gode tankmarked kan dog ikke opveje et historisk dårligt tørlastmarked, hvor ikke mindst et markant fald i Kinas import af kul har trukket markedet yderligere ned. På den baggrund fastholdes forventningerne til årets resultat,” lyder det.

For årets første tre måneder fik rederiet en omsætning på 455,9 millioner dollars. Noget lavere end samme periode i 2014, hvor omsætningen landede på 557,7 millioner dollars.

De høje rater i produkttank smittede positivt af på Nordens regnskab i hele 2014, og det er også tilfældet i det første kvartalsregnskab. For sin tankflåde fik Norden et driftsresultat (EBIT) på 28 millioner dollars og trumfede et-årige timecharterrater på Handysize og MR med henholdsvis 55 procent og 32 procent. Norden hæver forventningerne til EBIT i tankdivisionen til 35-63 millioner dollars mod tidligere 5-45 millioner dollars for hele året.

Historisk dårligt tørlastmarked

Omvendt er tørlastmarkedet stadig utroligt ringe og beskrives som historisk dårligt. For tørlastdivisionen fik Norden et driftsresultat (EBIT) på fire millioner dollars, hvilket var positivt påvirket af høj afdækning og lavere kapacitetsniveau, skriver Norden. Her sejlede rederiet 44 procent over de gennemsnitlige et-årige timecharterrater og 113 procent over spotraterne i tørlast.

Rederiet fastholder forventningerne for hele koncernen til et primært driftsresultat på mellem et underskud på 40 millioner dollars og et overskud på 40 millioner dollars.

"Med et fortsat meget svagt tørlastmarked og aftagende afdækning må det påregnes at Tørlastafdelingens resultater bliver noget svagere i de kommende kvartaler. Så på trods af en god start på året også i dette segment reducerer Norden forventningerne til det primære driftsresultat i Tørlast til USD -60 til 0 mio. (USD -40 til 20 mio.)," skriver Norden.

J. Lauritzen nedjusterer til minus 50-100 mio dollars i 2015

Kina ved at trække den sidste luft ud af tørlastrederne

Klaus Nyborg: Tørlast skal vænne sig til en helt ny virkelighed

Norden tabte 416 millioner USD i 2014

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere