ShippingWatch

Norden får ny storaktionær

Britiske Schroders har købt op i rederiet Norden og ejer nu fem pct. af aktierne, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Norden har fået en ny stor aktionær med det britiske investeringsselskab Schroders. Selskabet har erhvervet lidt over to mio. aktier i det danske rederi, hvilket svarer til fem pct. af aktiekapitalen, oplyser Norden i en meddelelse til fondsbørsen.

Selv ved Norden ikke, hvem der har solgt ud, oplyser rederiet til ShippingWatch.

Den nye storaktionær kommer kort tid efter, at de to største aktionærer i rederiet, A/S Motortramp og norske Rasmussengruppen AS, i oktober opsagde deres fælles overenskomst og indbyrdes aftale om, at de ikke ville sælge aktier til tredjemand uden først at tilbyde dem til hinanden først.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

A/S Motortramp ejer 11.851.240 aktier i Norden svarende til ca. 28,1 pct. af selskabets nominelle aktiekapital. Rasmussengruppen AS ejer 4.869.640 aktier i Norden svarende til ca. 11,5 pct. af selskabets nominelle aktiekapital.

Det fik nogle analytikere til at spekulere på, hvorvidt Norden kunne blive en overtagelseskandidat på sigt.

Maersk Broker: Kinesisk kul-plan godt nyt for tørlast

"Aktionæroverenskomsten har været en spændetrøje, en typisk klausul, hvis man vil gøre det meget svært for den anden part at komme ud og for at imødegå, at der kan komme bud udefra. Derfor kan man med rette spørge, om Norden kan blive en overtagelseskandidat. Lige har vi en aktiekurs, der er meget trykket og langt nede, og hvor kapitalfonde nu kan begynde at vise interesse for virksomheden, der ikke har nogen gæld og en meget stor flåde," sagde en aktieanalytiker til ShippingWatch.

Norden præsenterede for nylig et resultat fra tredje kvartal, hvor man tabte 11 mio. USD på driften mod et plus på 19 mio. USD i samme periode sidste år.

Overraskende lav kulimport i Kina ramte Norden

Norden tabte 11 mio. USD på driften i tredje kvartal

Storaktionærer i Norden opsiger indbyrdes aftale

Store udsving holder Norden-investor tilbage

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere