ShippingWatch

Golden Ocean vil sejle med containere i presset marked

Det norske tørlastrederi Golden Ocean overvejer nu at klassificere nogle af sine skibe til at sejle med containere for at drage fordel af det overspændte containermarked. Opdateret.

Foto: PR/Golden Ocean

Der er mangel på skibe, der kan fragte containere, så nu overvejer det norske tørlastrederi Golden Ocean at klassificere nogle af sine skibe som containerskibe for at maksimere indtjeningen.

Det skriver Bloomberg News.

"Om det kommer til at blive en stor ting for "the capes" (tørlastskibe, red.), er jeg ikke så sikker på. Men det fortæller en historie om, hvilken usædvanlig situation, vi befinder os i," siger Ulrik Andersen, der er direktør i Golden Ocean, ifølge Bloomberg News.

Topchefen siger, at beslutningen vil blive taget fra gang til gang, og rederiet vil overveje at transportere containere, når det er lukrativt.

Nogle skibe kan komme til at kombinere fragten - med tørlast under dækket og containere på dækket.

Udmeldingen fra Golden Ocean kommer efter, at det græske tørlastrederi Star Bulk Carriers ifølge Alphaliner har sikret klassificering af et capesize-skib til at kunne sejle med omkring 1.400 containere.

Star Bulk Carriers har efterfølgende over for ShippingWatch afvist, at der er planer om at sejle med containere på et af rederiets tørlastskibe.

Opdateret kl 14.58 d. 2 september med svar fra Star Bulk Carriers.

Star Bulk smider 1400 containere på stort tørlastskib 

Ny Clipper-topchef har kursen sat mod det bedste resultat i årevis 

Golden Ocean lander kæmpe overskud for andet kvartal 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs