ShippingWatch

Costamare går ind i tørlast med køb af skibe

Den græske skibsejer Costamare går ind i tørlast med køb af 16 tørlastskibe. "Vi har besluttet at investere i en likvid sektor med stærke fundamentale forhold," siger finansdirektør.

Foto: PR / Norden

Skibsejeren Costamare går ind i tørlast via et køb af 16 tørlastskibe.

Costamare, der i forvejen har en stor flåde af containerskibe, vil drive skibene gennem sin eksisterende platform, som får tilgang af ansatte fra selskabet Onassis' tørlastafdeling, som starter hos Costamare til juli, fremgår det af en meddelelse, som dog ikke sætter antal på nyansættelserne.

"Vi har besluttet at investere i en likvid sektor med stærke fundamentale forhold, der giver forbedrede muligheder for afkast til vores aktionærer," udtaler Costamares finansdirektør Gregory Zikos i meddelelsen, hvor hverken sælger eller købspris for skibene oplyses.

Costamare skriver, at skibskøbene til at starte med vil blive finansieret med kapital, selskabet har til rådighed, mens selskabet er i proces med at få "kommerciel bankgæld"på plads.

De 16 tørlastskibe er på mellem 33.000 og 85.000 dwt med en gennemsnitsalder på ti år. To af skibene er allerede leveret til Costamare, mens resten ventes at være leveret inden januar.

Costamare råder foruden de 16 tørlastskibe over 81 containerskibe ifølge meddelelsen.

Græsk skibsejer køber partner ud og overtager fem containerskibe 

Containerflåden har fået helt nye ejere i et turbulent tiår for industrien 

Costamare har landet aftaler for 24 skibe midt i coronakrisen 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs