ShippingWatch

Brasiliansk eksport af sojabønner står til at overgå rekordforventninger

Den brasilianske eksport af sojabønner vil overstige et tidligere ventet rekordniveau for i år, vurderer analysehuset Abiove over for Reuters.

Foto: Thomas Borberg/Arkiv

Eksporten fra Brasilien af sojabønner ventes at nå et rekordhøjt niveau i år især på grund af en omfattende eksport til Kina.

Analysehuset Abiove vurderede i begyndelsen af oktober, at det brasilianske salg af sojabønner ville nå op på 77 mio. ton i 2018, hvilket ville være det hidtil højeste nogensinde. Men eksporten nåede allerede 73 mio. ton i midten af oktober, og derfor vurderer analysehuset nu, at rekordforventningerne kan blive overgået.

"Der er mere soja på vej til shipping i denne måned... Vi nærmer os slutningen af oktober og kommer tættere på Abioves forudsigelse for hele år," lyder det fra Daniel Amaral, der er direktør for Abiove, til Reuters.

Samlet set skønnes den brasilianske eksport af sojabønner at have en værdi på 30,7 mia. dollars i år.

Amerikansk eksport af sojabønner til Kina falder markant i 2018 

Sydamerikansk eksport bremser handelskrigens konsekvenser 

Drewry: Handelskrig bremser næppe optur i tørlast 

Mere fra ShippingWatch

ECSA's nye generalsekretær balancerer på en knivsæg

ECSA’s nyudnævnte generalsekretær, Sotiris Raptis, har overtaget en organisation beskyldt af sine egne medlemmer for at være usynlig. I et interview med ShippingWatch fortæller Raptis, hvordan han vil ændre det billede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs