ShippingWatch

Tommy Thomsen bliver ny topchef i Lauritzen Fonden

Bent Østergaard bliver fra årsskiftet erstattet som CEO for Lauritzen Fonden af den erfarne shippingleder Tommy Thomsen. Det oplyser fonden i en meddelelse.

Lauritzen Fonden, som ejer de danske rederier J.Lauritzen og DFDS, skal have ny topchef.

Valget er faldet på den erfarne shippingleder Tommy Thomsen, der allerede sidder i fondens bestyrelse. Fra 1. januar afløser han nuværende CEO Bent Østergaard, som går på pension i løbet af 2019 efter 49 år i Lauritzen-gruppen.

Tommy Thomsen er i øjeblikket næstformand i bestyrelsen. Den post bliver overtaget af den tidligere CFO i Maersk Erik G. Hansen. Det oplyser fonden i en meddelelse torsdag.

"Jeg vil gerne takke Bent Østergaard for et godt og tillidsfuldt samarbejde og for hans mangeårige indsats for Lauritzen-gruppen. Jeg ser nu frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde med Tommy Thomsen og vores nye næstformand Erik G. Hansen," udtaler Jens Ditlev Lauritzen, formand i Lauritzen Fonden.

Jeg ser nu frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde med Tommy Thomsen og vores nye næstformand Erik G. Hansen

Jens Ditlev Lauritzen, formand, Lauritzen Fonden

Tommy Thomsen er en kendt skikkelse i den danske shippingbranche, hvor han har haft flere topstillinger. Han har blandt andet været CEO for rederierne Clipper og Nordic Tankers samt Maersk Lines datterselskab i USA, Maersk Inc.

Derudover har siddet i bestyrelsen i Den Danske Maritime Fond og C.W. Obel A/S.

Han får nu ansvaret for både fondens almennyttige formål og dens ejerskab af rederierne J. Lauritzen og DFDS. Her har historien i flere år været, at DFDS tjente penge, mens J. Lauritzen har modtaget dyre hjælpepakker fra sin ejer for at holde sig oven vande.

Trods usikkerhed om brexit er successen fortsat i DFDS, mens J. Lauritzen også så småt kan se lys forude på tørlastmarkedet.

Fondsdirektør og rederichef er enige: J. Lauritzen får ikke brug for flere penge

Her er de tre øverste punkter på Niels Smedegaards dagsorden

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere