ShippingWatch

Analytikere ser flere positive ting ved Star Bulks scrubber-sats

Tørlastrederiet Star Bulk vil installere scrubbere på hele flåden, og rykket får ros fra flere analytikere. Investeringen kan holde hånden under rederiet under en ny krise, mener én.

Foto: Star Bulk Carriers

Star Bulks sats på scrubberteknologien bliver godt modtaget fra flere sider. Forleden meldte tørlastrederiet ud, at man vil installere scrubbere på hele flåden på i alt 115 skibe medregnet nybygninger. Ifølge investeringsbanken J.P. Morgan bør investeringen øge rederiets cash flow og samtidig støtte, når tørlast igen bliver ramt af en nedtur.

"Scrubberne bør give noget støtte under en udforudset nedtur i tørlastmarkedet, da værdierne mere er bundet op på omkostninger til brændstof og ikke til udbud og efterspørgsel i tørlast," skriver investeringsbanken, der samtdig regner med et driftsresultat på 777 mio. dollars i 2020 mod et tidligere estimat på 336 mio. dollars i 2019.

I sommeren fortalte Star Bulks CEO Petros Pappas, at rederiet havde bestilt 22 scrubbere til sine største skibe i flåden

"Og så bliver vi nødt til at se, hvordan de virker, og hvordan markedet bevæger sig," sagde han på en telekonference.

Blot tre måneder efter har rederiet nu besluttet at udrulle initaitivet til hele flåden til en pris på to mio. dollars per scrubber. Og det giver en fordel, mener Deutsche Bank.

"Redere med scrubbere bør være i stand til at tage en anden fragtrate end den bredere flåde, der brænder dyrere brændstof med lavt svovlindhold, men har betydeligt lavee omkostninger med muligheden for fortsat at brænde den mindre dyre højsvovlsolie via scrubberteknologien," skriver analytikeren i en kommentar.

Star Bulk er blot et af flere rederier, der de seneste måneder har valgt scrubberteknologien til. Tørlastrederiet Safe Bulkers er de seneste i rækken, der også går den vej for halvdelen af flåden, 19 skibe, for at leve op til de globale svovlkrav fra 2020.

Star Bulk vælger scrubbere til hele flåden 

To store containerspillere vælger lavsvovlsbrændstof til 2020-deadline 

Eagle Bulk vil installere scrubbere på op mod 37 skibe 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs