ShippingWatch

Gasulykke på bulkskib fører til krav om klarere klassificering

En transport af gødning på et tørlastskib blev fatal for skibet, mens besætningen reddede sig i land. Nu lyder der et krav om at skærpe reglerne for sejlads med gødning, der kan nedbrydes og udsende giftige gasser.

Skibet M/V Cheshire var i august sidste år på vej fra Norge til Thailand med lastrummet fyldt med ammoniumnittrat-baseret gødning, da lasten pludselig begyndte at nedbrydes og udsende giftige gasarter. Kaptajnen valgte at evakuere besætningen, da gasserne begyndte at fylde hele skibet.

Skibet flød derefter rundt uden besætning ombord, overvåget af de spanske myndigheder, mens man ventede på at bjærge det. I sidste ende var skaderne så store, at skibet blev kasseret og bogført som et totalt tab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs