ShippingWatch

Pacific Basin lander stor bankaftale

Pacific Basin har indgået en kreditaftale til 325 mio. dollars med et stort bankkonsortium. Aftalen refinansierer bl.a. eksisterende gæld og rejser kapital på ubelånte skibe.

Foto: Pacific Basin

Pacific Basin har lukket en stor aftale med et konsortium af banker, som sikrer tørlastrederiet en kredit på 325 mio. dollars.

Aftalen løber over syv år og er sikret i rederiets flåde på 50 tørlastskibe. I alt otte banker deltager i aftalen, som refinansierer eksisterende gæld og rejser ny kapital på skibe, som der ikke tidligere var taget lån i.

Den betyder samtidig, at tilbagebetalingsperioden på hele flåden stiger fra 11 til 22 år, skriver det Hongkong-baserede rederi i en meddelelse.

Gennemsnitsalderen på flåden hos Pacific Basin er 11 år. Den består hovedsageligt af handysize-skibe, mens den også indeholder supramax-skibe.

Pacific Basin køber fire nye skibe

Pacific Basin: Handelskrig får begrænset effekt

Pacific Basin ser trusler i horisonten trods overskud

Forsiden lige nu

Stigning i amerikanske oliereserver giver prisfald

Ifølge flere analytikere kan de stigende handelsspændinger mellem USA og Kina yderligere være med til at afspore den globale økonomiske vækst og derved også sænke den fysiske efterspørgsel på olie.

IMF advarer om handelskrig og dyre finansmarkeder

Selvom risici hober sig op i form af handelskrig, politisk uro i EU og oppustede finansmarkeder, har det globale opsving endnu ikke mistet flyvehøjde. Det vurderer Den Internationale Valutafond (IMF) i en opdatering af prognosen fra april.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere