ShippingWatch

Pacific Basin lander stor bankaftale

Pacific Basin har indgået en kreditaftale til 325 mio. dollars med et stort bankkonsortium. Aftalen refinansierer bl.a. eksisterende gæld og rejser kapital på ubelånte skibe.

Foto: Pacific Basin

Pacific Basin har lukket en stor aftale med et konsortium af banker, som sikrer tørlastrederiet en kredit på 325 mio. dollars.

Aftalen løber over syv år og er sikret i rederiets flåde på 50 tørlastskibe. I alt otte banker deltager i aftalen, som refinansierer eksisterende gæld og rejser ny kapital på skibe, som der ikke tidligere var taget lån i.

Den betyder samtidig, at tilbagebetalingsperioden på hele flåden stiger fra 11 til 22 år, skriver det Hongkong-baserede rederi i en meddelelse.

Gennemsnitsalderen på flåden hos Pacific Basin er 11 år. Den består hovedsageligt af handysize-skibe, mens den også indeholder supramax-skibe.

Pacific Basin køber fire nye skibe

Pacific Basin: Handelskrig får begrænset effekt

Pacific Basin ser trusler i horisonten trods overskud

Forsiden lige nu

Afskibere revser containerredernes nye bunkertillæg

Flere afskibere kritiserer containerredernes nye brændstoftillæg, der skal modsvare milliardudfordringen med svovlreglerne fra 2020. Historisk set bliver afskiberne naturligt mistænkelige, når rederier kalder en afgift for fair og gennemskuelig, lyder kritikken.

Sådan skal Maersk Supply Service tjene penge i fremtiden

2018 er det hårdeste år for olie- og gasbranchen, siden olieprisens dyk i 2014. Sådan lyder det fra Maersk Supply Service, hvor en betydeligt større del af rederiets indtægter skal komme fra nye forretningsområder allerede i 2020. Strategichef Jonas Agerskov udpeger fire centrale områder over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere