ShippingWatch

Tørlast hos Cargill del af banebrydende ny teknologi

For første gang nogensinde blev en last ekspederet af Cargill gennemført med en af de nye teknologier, som shippingindustrien satser så stort på for tiden, skriver Financial Times.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andre Penner

En last af soyabønner sendt fra Argentina til Malaysia forrige uge transporteret af Cargill var helt banebrydende.

Ikke selve lasten eller transporten i sig selv, men den måde den finansielle transaktion blev håndteret på digitalt var nyskabende.

Det finansielle omkring shippingaftalen blev varetaget af banken HSBC, og ifølge banken udførte de med lasten den første handelsfinansieringstransaktion nogensinde med blockchainteknologi. Det skriver Financial Times.

Blockchain understøtter blandt andet også kryptovalutaen bitcoin og ventes at blive stort inden for handelsfinansiering – i alt vurderer HSBC, at blockchain kan blive aktuelt i handelstransaktioner for op mod 9 billioner dollars.

"Det næste skridt er faktisk opmuntrende, da mange deltagere har skrevet sig op til faciliteten," siger Vivek Ramachandran til Financial Times med henvisning til, at der er bred interesse for den nye teknologi.

Han vurderer dog også, at en udbredt brug af blockchain-baserede finansielle transaktioner i shipping kræver, at flere banker, shippingselskaber og havne bakker op om teknologien.

Cargill og Pacific Basin er uenige om svovlløsninger  

Storbanker vil støtte grøn shipping med trecifret millionbeløb 

Havneoperatør tester Maersks og IBM's digitale satsning 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs