ShippingWatch

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Australske Fortescue gik tilbage i andet halvår af 2017 med et resultat efter skat på 681 mio. dollars. I samme periode året forinden var resultatet på 1,2 mia. dollars og tilbagegangen svarer til 44 pct., oplyser selskabet i en meddelelse. Tilbagegangen skyldes svage priser for jernmalmen af lavere kvalitet, skriver Reuters.

Omsætningen faldt 18 pct. fra 4,5 mia. dollars til 3,7 mia. dollars i andet halvår 2017. I alt afskibede mineselskabet 84,5 mio. ton jernmalm til en omkostning på 12,11 dollars i de sidste tre måneder af 2017. En bedring, der dog blev opvejet af en stigning på 27 pct. i prisen for at få afskibet råvaren.

Ifølge CEO Elizabeth Gaines har selskabet leveret på både lavere omkostninger i fjerde kvartal og en samlet produktion på 170 mio. ton om året. Samtidig fremhæver hun den aftale, som selskabet indgik med kinesiske banker på 1,4 mia. dollars i fjerde kvartal sidste år.

"Det sænker Fortescues' gennemsnitlige omkostninger kapitalomkostninger, forbedrer fleksibiliteten og styrker vores balance og forhold til Kina," siger hun i meddelelsen.

Medie: Storstilet minesamarbejde om Kina går i vasken

Fortescue henter milliarder i Kina til kæmpe tørlastskibe

Fortescue øger transporten af jernmalm

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere