ShippingWatch

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Australske Fortescue gik tilbage i andet halvår af 2017 med et resultat efter skat på 681 mio. dollars. I samme periode året forinden var resultatet på 1,2 mia. dollars og tilbagegangen svarer til 44 pct., oplyser selskabet i en meddelelse. Tilbagegangen skyldes svage priser for jernmalmen af lavere kvalitet, skriver Reuters.

Omsætningen faldt 18 pct. fra 4,5 mia. dollars til 3,7 mia. dollars i andet halvår 2017. I alt afskibede mineselskabet 84,5 mio. ton jernmalm til en omkostning på 12,11 dollars i de sidste tre måneder af 2017. En bedring, der dog blev opvejet af en stigning på 27 pct. i prisen for at få afskibet råvaren.

Ifølge CEO Elizabeth Gaines har selskabet leveret på både lavere omkostninger i fjerde kvartal og en samlet produktion på 170 mio. ton om året. Samtidig fremhæver hun den aftale, som selskabet indgik med kinesiske banker på 1,4 mia. dollars i fjerde kvartal sidste år.

"Det sænker Fortescues' gennemsnitlige omkostninger kapitalomkostninger, forbedrer fleksibiliteten og styrker vores balance og forhold til Kina," siger hun i meddelelsen.

Medie: Storstilet minesamarbejde om Kina går i vasken

Fortescue henter milliarder i Kina til kæmpe tørlastskibe

Fortescue øger transporten af jernmalm

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere