ShippingWatch

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Australske Fortescue gik tilbage i andet halvår af 2017 med et resultat efter skat på 681 mio. dollars. I samme periode året forinden var resultatet på 1,2 mia. dollars og tilbagegangen svarer til 44 pct., oplyser selskabet i en meddelelse. Tilbagegangen skyldes svage priser for jernmalmen af lavere kvalitet, skriver Reuters.

Omsætningen faldt 18 pct. fra 4,5 mia. dollars til 3,7 mia. dollars i andet halvår 2017. I alt afskibede mineselskabet 84,5 mio. ton jernmalm til en omkostning på 12,11 dollars i de sidste tre måneder af 2017. En bedring, der dog blev opvejet af en stigning på 27 pct. i prisen for at få afskibet råvaren.

Ifølge CEO Elizabeth Gaines har selskabet leveret på både lavere omkostninger i fjerde kvartal og en samlet produktion på 170 mio. ton om året. Samtidig fremhæver hun den aftale, som selskabet indgik med kinesiske banker på 1,4 mia. dollars i fjerde kvartal sidste år.

"Det sænker Fortescues' gennemsnitlige omkostninger kapitalomkostninger, forbedrer fleksibiliteten og styrker vores balance og forhold til Kina," siger hun i meddelelsen.

Medie: Storstilet minesamarbejde om Kina går i vasken

Fortescue henter milliarder i Kina til kæmpe tørlastskibe

Fortescue øger transporten af jernmalm

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere