ShippingWatch

Noble Group har tre afgørende tidsfrister i december

Det kriseramte handelshus Noble Group har flere afgørende tidsfrister, som selskabet skal opfylde i december for at styre uden om en konkurs, skriver Bloomberg.

Noble Group var engang Asiens største handelshus, men i 2015 begyndte tingene at gå ned ad bakke for selskabet med base i Hongkong, og nu har selskabet hårde deadlines lige foran sig, hvis en konkurs skal undgåes.

Tre af dem falder i december, skriver Bloomberg.

Der har Noble Group nemlig den 15. december et afgørende aktionærmøde, hvor aktionærerne skal stemme om et salg af sin olieforretning til Vitol Group.

Den 20. december udløber en stor kreditfacilitet på 1,1 mia. dollars for Noble Group, og d. 24. december skal selskabet indfri et obligationslån på 400 mio. dollars.

Især deadline 20. december kan blive afgørende, lyder det fra analytiker Annisa Lee, der er leder af afdelingen for kreditanalyse i Asien hos Nomura International.

"Hvis udlånerne til Noble's kreditfacilitet, der løber ud, ikke forlænger faciliteten, vil det betyde en teknisk konkurs for faciliteten."

Noble Group ejer det store tørlastrederi Noble Chartering, som danske Michael Nagler står i spidsen for.

Kriseramte Noble vil sælge fire skibe

Tre scenarier for kriseramte Noble Group

Bank trækker støtten til kriseramte Noble Group

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere