ShippingWatch

Noble Group har tre afgørende tidsfrister i december

Det kriseramte handelshus Noble Group har flere afgørende tidsfrister, som selskabet skal opfylde i december for at styre uden om en konkurs, skriver Bloomberg.

Foto: /ritzau/AP/Huang Shi Peng

Noble Group var engang Asiens største handelshus, men i 2015 begyndte tingene at gå ned ad bakke for selskabet med base i Hongkong, og nu har selskabet hårde deadlines lige foran sig, hvis en konkurs skal undgåes.

Tre af dem falder i december, skriver Bloomberg.

Der har Noble Group nemlig den 15. december et afgørende aktionærmøde, hvor aktionærerne skal stemme om et salg af sin olieforretning til Vitol Group.

Den 20. december udløber en stor kreditfacilitet på 1,1 mia. dollars for Noble Group, og d. 24. december skal selskabet indfri et obligationslån på 400 mio. dollars.

Især deadline 20. december kan blive afgørende, lyder det fra analytiker Annisa Lee, der er leder af afdelingen for kreditanalyse i Asien hos Nomura International.

"Hvis udlånerne til Noble's kreditfacilitet, der løber ud, ikke forlænger faciliteten, vil det betyde en teknisk konkurs for faciliteten."

Noble Group ejer det store tørlastrederi Noble Chartering, som danske Michael Nagler står i spidsen for.

Kriseramte Noble vil sælge fire skibe 

Tre scenarier for kriseramte Noble Group 

Bank trækker støtten til kriseramte Noble Group 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs