ShippingWatch

Tørlast

Nyt tørlastsats kan være solgt om et år

Tørlastsatset 2020 Bulkers, der har Tor Olav Trøim som stifter og storaktionær, udelukker ikke et fremtidigt salg. "Hvis dette selskab ikke eksisterer om et år fra nu, er det ikke noget problem," siger rederiets CEO.

Klaveness-topchef: Shippings CO2-mål er forældet om få år

Det virkede ambitiøst at stræbe efter en halvering af udledningen af CO2, da IMO blev enig om 2050-planen for den globale skibsfart sidste år. Men om få år er det ikke tilstrækkeligt, lyder det nu fra en af shippingindustriens topfolk, Torvald Klaveness' CEO.

Torben Janholt om tørlast: Der er mange ubekendte lige nu

Tørlastraterne har været stigende igennem længere tid ovenpå en særdeles svær start på året for sektoren. Men flere faktorer gør det svært at vide, hvor længe opsvinget holder, vurderer Pioneer Marine topchef Torben Janholt i et interview med ShippingWatch.

Her er sidste uges vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Med et opkøb af tre skibe mener Clipper Group-CEO Peter Norborg, at rederiet er "ovre det værste," sagde han til ShippingWatch. Læs også om optimistiske drilling-analytikere og shipping-investor Peter Jein, der netop har gjort et nyt skibskøb.

Peter Jeins forretninger er formet af årtiers værste krise

I tre årtier har Peter Jein været en af de mest aktive investorer i det danske shippingmiljø. Nu er han tilbage i flere projekter, blandt andet Carsten Mortensens nye og profilerede fond. I et sjældent interview løfter Peter Jein sløret for sin forretning og om læren fra finanskrisen, der på to centrale punkter har fået ham til at sadle om i shipping.

Dansk shippinginvestor køber sit fjerde skib siden 2016

Navision-formand Peter Jein har netop købt sit fjerde skib på knap fire år. Tre af skibene er allerede solgt fra igen, og ejerskabet har typisk været kortvarigt. "Der blev tjent lidt på det, så det gav blod på tanden," fortæller han til ShippingWatch.

Danske rederier tvivler på længere effekt af tørlastoptur

Selvom tørlastindekset nu er over 2500, er det langt fra sikkert, at der er tale om en mere vedvarende fremgang for markedet. "Kina forbereder sig på, at handelskrigen kan trække ud," lyder det fra Norden, mens Ultrabulk også maner til besindighed.

Clipper køber tre tørlastskibe

Danske Clipper Bulk har købt tre handysize skibe af en endnu ukendt sælger. Købene kommer efter, at Clipper løbende har solgt skibe fra og en omfattende restrukturering i maj.

"Der lurer nye farer om hvert eneste gadehjørne"

2019 har overrasket nogle af branchens mest erfarne kendere. Men året har også vist, at shippingindustrien kan svare igen, lyder det fra CEO i Maritime & Merchant, Halvor Sveen, i et interview med ShippingWatch. Der er dog ét segment, banken stadig holder sig helt fra.

Stifter piller Dryships af børsen

Dryships græske stifter og topchef George Economou har købt de resterende aktier i selskabet. Dermed bliver selskabet taget af børsen i New York.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere