ShippingWatch

Tørlast

Lauritzen Fonden står klar med nye penge til rederierne

Lauritzen Fonden vil yde økonomisk støtte til J. Lauritzen-rederierne, hvis det igen bliver nødvendigt, fastslår fondens CEO Tommy Thomsen over for ShippingWatch. Han bliver formand for de to nye bestyrelser efter opsplitningen.

Norden bestiller fire nye tørlastskibe

Danske Norden bestiller fire tørlastskibe fra kinesisk værft, som vil blive leveret i 2022. Norden har løbende solgt ud af den ejede flåde, men ifølge topchef er priserne nu faldet så meget, at tidspunktet er det rette til at købe op.

Tørlastmarkedet ventes at falde med 2,4 pct.

For første gang siden 2009 er der et fald i vente for det globale tørlastmarked i 2020 som en følge af nedturen i forlængelse af corona-pandemien, lyder fra analytikerne hos Arrow. 2021 kan derimod udvikle sig i en helt anden retning.

Ny teknologi i shipping bliver ofte anvendt forkert

Ny teknologi og digitalisering i shipping bliver ofte brugt forkert eller stresser officererne, konkluderer undersøgelse fra Aarhus Universitet baseret på otte skibe. I yderste konsekvens kan det føre til ulykker.

Tørlastrater tager endnu et stort hop

Bedringen i tørlast fortsætter onsdag, hvor tørlastraterne stiger for 14. dag i træk. Det toneangivende Baltic Dry Index er steget 18,2 pct. i forhold til tirsdag, hvor indekset gik over 1000 point for første gang i år.

Eagle Bulk lander ny bankaftale

Tørlastoperatøren Eagle Bulk har sikret sig en ny bankaftale, der hæver en eksisterende lånefacilitet med et tocifret millionbeløb. Aftalen er landet med fem långivere, og lånet udløber i 2024.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere