ShippingWatch

Tørlast

Genco får underskud i tredje kvartal

Tørlastrederiet Genco kommer ud med røde tal i et tredje kvartal, der har været den travleste periode nogensinde i at sende skibene på værft ifølge CEO.

Norske redere vil have klimaskat på shipping

Det er nødvendigt at indføre en CO2-skat på brændstof for at øge incitamentet til at skifte til nye teknologier. Det siger Lasse Kristoffersen, formand for Norges Rederiforbund og topchef i Klaveness, til ShippingWatch.

Genco installerer scrubbere på sine capesize-skibe

Rederiet Genco Shipping & Trading installerer scrubbere på sine capesize tørlastskibe, og rederiet regner med at have have alle de store skibe udstyret med røgrenserne inden de nye svovlregler træder i kraft ved årsskiftet.

Thorco-skib tabte dele til vindmøller fra Vestas i havet

Dele til vindmøller fra Vestas røg i havet, da et skib fra Thorco Projects ramte ind i dårligt vejr på vej til USA. Delene skulle bruges til en milliarddyr vindpark i Texas, hvor Vestas er leverandør for et tysk energiselskab.

Sådan lavede Norden en regnefejl til 100 millioner kroner

Norden har lavet en regnefejl, som sænker forventningerne til året med omkring 100 mio. kr. Fejlen skyldes nye regnskabsregler og dækker over "et meget komplekst område," siger CEO Jan Rindbo til ShippingWatch. Nedjusteringen har sendt aktien ned.

Ordrer på nye tørlastskibe dykker i 2019

Tørlastrederiernes ordrer på nye skibe ligger indtil videre i år på det næstlaveste niveau siden 2001, skriver mægleren Braemar ACM. Antallet af bestillinger er faldet med 30 pct. i forhold til sidste år.

Bedre havnekald skal spare penge og nedbringe CO2-udslip

Et nyetableret selskab, der udspringer af Rotterdam Havn, vil optimere havnekald for at nedbringe omkostninger og ikke mindst shippings udledning af CO2. Men det tager tid at overbevise selskaber om at dele data, siger chef til ShippingWatch.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere