ShippingWatch

Tørlast

Brasillianske myndigheder lukker endnu en Vale-mine

En brasilliansk domstol har beordret Vale til at suspendere endnu en af selskabets miner. Beslutningen kan sænke efterspørgslen på det i forvejen pressede capesize-segment med 0,1 pct., vurderer analytiker.

Investeringsbank sænker forventningerne til tørlast

Trods et nyligt opsving for capesize halverer investeringsbanken Cleaves Securities sine forventninger til de kommende måneders vækst i Baltic Dry-indekset. For de største skibe regner investeringbanken nu med negativ vækst i efterspørgslen i år.

Norden satser på vækst i Vestafrika

Nyt kontor i Abidjan i Elfenbenskysten skal være med til at fordoble Nordens fragtmængder ud af Afrika og indtjeningen i operatørforretningen frem mod 2021.

Scorpio Bulkers sælger syv skibe i leasingaftale

Tørlastrederiet Scorpio Bulkers sælger syv skibe til kinesisk bank i en salgs- og leaseback-aftale, hvor rederiet vil leje skibene tilbage af banken. Scorpio forventer at aftalen vil øge rederiets likviditet med knap 60 mio. dollars.

Scorpio Bulkers sælger to skibe til ukendt køber

Tørlastrederiet Scorpio Bulkers har solgt to skibe for en sammenlagt pris på 48 mio. dollars. Det oplyser selskabet i en meddelelse, hvor topchef Emanuele Lauro også deler sit syn på det turbulente tørlastmarked.

John Fredriksen flytter 10 skibe over i Golden Ocean

Golden Ocean får nu tilføjet 10 skibe mere til flåden, der kommer fra John Fredriksens privatejede selskab. "Vi kan ikke have de her skibe til at konkurrere med Golden Ocean," siger Fredriksen til Tradewinds.

Analysehus advarer om arbejdsløse tørlastskibe

Mens nogle iagttagere mener, at bunden er nået for det pressede capesize-segment, advarer Clarksons Platou nu om, at raterne ikke skal meget længere ned, før skibsejere må lade deres skibe gå på tomgang.

Eagle Bulk vender minus til plus i 2018

Højere rater og nye skibe er med til at løfte amerikanske Eagle Bulks indtjening i fjerde kvartal og 2018 som helhed. Rederiet har afløst et stort underskud i 2017 med sorte tal sidste år.

Genco får godkendt lån til stor scrubberinvestering

Et nyt lån på 35 mio. dollars skal være med til at dække scrubberregningen for tørlastrederiet Genco, der sidste år bestilte scrubbere til 17 capesize-skibe. Det fremgår af selskabets regnskab, der også viser en stigning i raterne i 2018.

Nordens CEO lægger op til flere frasalg af tørlastflåden

Norden er klar til at sælge yderligere ud af sin tørlastflåde, efter at tre skibe blev solgt fra sidste år. "Vi er nok mere sælger end køber af tørlastskibe på den korte bane," siger topchef Jan Rindbo til ShippingWatch. Prisen skal dog være den helt rigtige, understreger han.

Bedring i tank skal løfte Nordens bundlinje i 2019

Det danske tørlast- og produkttankrederi Norden kommer ud af 2018 med et justeret overskud, der lander inden for rederiets forventninger. Resultatet ventes at blive overgået i 2019, hvor et bedre tankmarked vil spille ind.

Vale-CEO forlader posten efter mineulykke

Topchefen i mineselskabet Vale har valgt at træde midlertidigt tilbage fra sin rolle efter tiltagende kritik af selskabets manglende indsats for at forhindre det tragiske minekollaps i Brasillien tidligere på året.

Skibsmægler: Bunden er nået for presset capesize-marked

Fearnleys ser tegn på, at bunden er nået for det hårdt pressede capesize-segment, hvor raterne nu er lavere end for de mindre segmenter. "Marts bør resultere i et forestående opsving i markedet for de store skibe," lyder det i ny rapport.

Investeringsbank tror på boom i tørlastrater meget snart

Mens der er en del pessimister, når det gælder udvikiklingen i tørlastraterne, er der også dem, der tror på et opsving meget snart. F.eks. Cleaves Securities analysechef, som forudser en betydelig stigning i andet kvartal efter en "afgrundsdyb" start på året.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere