ShippingWatch

Tørlast

"Jeg er mere bekymret for svineinfluenza end handelskonflikt"

Udbruddet af afrikansk svineinfluenza i Kina står til at ramme så mange sojabønne-spisende grise, at det ifølge Klaveness og Norden i dén grad mærkes på fragtbehovet. Lige nu er situationen en større udfordring end handelskrig, vurderer Nordens topchef.

XO Shipping satsede på det sikre i 2018

En mere forsigtig tilgang gav en mindre bundlinje for XO Shipping i 2018. Formand Kent Hedegaard siger til ShippingWatch, at strategien lykkedes, selv om indtjeningen faldt. Opdateret.

Norden får treårig lastkontrakt i Qatar

Rederiet Norden har landet en treårig lastkontrakt med kemivirksomheden Qater Vinyl Company. Kontrakten løber fra årets andet kvartal og dækker transport af salt.

2020 Bulkers vil hente ny kapital

2020 Bulkers, som er kontrolleret af Tor Olav Trøim, overvejer at hente nye penge til at betale for sit nybygningsprogram på otte moderne tørlastskibe med scrubbere.

Nordic Bulk Carriers lander bedste resultat nogensinde

Tørlastrederiet Nordic Bulk Carriers kom på både top- og bundlinje ud af 2018 med sit hidtil bedste resultat – til trods for, at "raterne er tæt på laveste niveau siden 1985," som rederiet noterer i sit årsregnskab.

Tidligere TKB-ejere stifter ny tørlastoperatør

To tidligere medejere og en ansat hos TKB Shipping har stiftet tørlastoperatøren Union Bulk. "Vi synes alle sammen, at det kunne være spændende at bygge noget op helt fra bunden," siger den ene stifter til ShippingWatch.

XO Shipping fik markant resultatdyk i 2018

Den Hellerup-baserede tørlastoperatør XO Shipping er gået fra et rekordhøjt millionoverskud i 2017 til et beskedent overskud i 2018. Resultatet lever ikke op til forventningerne, oplyser ledelsen.

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Clipper massefyrer efter en dårlig begyndelse på 2019, ny mand satte sig i chefstolen hos DFDS, mens der endelig blev udskrevet valg i ugen, der gik. Samtidig blev der varmet op til næste uges topmøde i IMO.

Goodbulk lander endnu et overskud trods ringe tørlastmarked

Tørlastrederiet Goodbulk trodser de ringe vilkår i første kvartal, som bliver rederiets ottende i streg med overskud. Der er dog tale om en tilbagegang sammenlignet med sidste år, og selv om rederiet aktuelt oplever en bedring i markedet, er usikkerheden fortsat stor.

Kinas eksport styrtdykkede i april

Kinas eksport fortsætter sine store udsving med et dyk i april. I dollar var der tale om et dyk i eksporten på 2,7 pct. mod en ventet stigning på 3,0 pct.

Eagle Bulk trodser krisen i tørlast

Der er et lille overskud på bundlinjen hos tørlastrederiet Eagle Bulk, selvom flere konkurrenter har meldt om en usædvanligt hård start på året. Både omsætning og overskud er dog faldet sammenlignet med sidste år.

Her er Danske Rederiers ønsker til en ny regering

Normalt er det "konkurrencedygtige rammevilkår", der står øverst på rederiernes ønskeliste til en ny regering. Men ikke denne gang. Danske Rederiers adm. direktør Anne H. Steffensen præsenterer de tre vigtigste prioriteter over for ShippingWatch.

Brasiliansk domstol lukker Vales næststørste mine igen

En brasilliansk domstol omstøder nu Vales tilladelse til at genåbne selskabets næststørste mine efter ulykken i januar. Det har allerede ramt spotraterne i capesize-segmentet, og kan ifølge analytikere vende den seneste tids positive momentum.

Begyndelsen af 2019 afgjorde Clipper Bulks fremtid

Clipper Bulk har længe kæmpet med økonomien. Men den bratte nedtur på tørlastmarkedet i første kvartal 2019 krævede akut handling, fortæller CEO Peter Norborg i et interview med ShippingWatch oven på masseafskedigelsen.

Clipper massefyrer i omfattende restrukturering

Tørlastrederiet Clipper Bulk gennemfører lige nu omfattende restrukturering, der indebærer et stort antal afskedigelser, især på hovedkontoret i København. Samtidig skal der tilføres ny kapital til rederiet.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere