ShippingWatch

Tørlast

Ophugning af containerskibe er kickstartet i 2019

Det var ikke mange containerskibe, der nåede ophugningsværfterne sidste år. Men allerede den første måned af 2019 har rederne taget revanche for lavpunktet i 2018, viser ny opgørelse fra skibsmægleren Braemar ACM.

Peter Borup skifter ud i toppen af Norvic Shipping

Global COO og managing director i København stopper i Norvic Shipping et halvt år efter, at den danske topchef Peter Borup tiltrådte. "Jeg kom ind i august som ny CEO og har sat mit team nu," siger Peter Borup til ShippingWatch.

Upteko vil gøre droner til en fast del af besætningen

Iværksættervirksomheden Upteko udvikler i samarbejde med DFDS et dronesystem, som skal blive fast inventar om bord på skibe og på sigt blandt andet skal afværge piratangreb. Flere danske rederier melder sig klar til at købe løsningen.

Tørlast dykker i årets første uger

Tørlastindekset Baltic Dry er dykket siden årsskiftet og nærmer sig bundniveauet fra et 2018, som bød på store udsving og en kedelig afslutning på aktiemarkedet for de toneangivende tørlastrederier.

Danmarks handelsflåde vokser i historisk tempo

Anført af Maersk har Dansk Internationalt Skibsregister oplevet den største vækst i den danske handelsflåde nogensinde målt på bruttotonnage. Danske Rederier er "rigtig glad for den positive udvikling", siger adm. direktør Anne H. Steffensen.

2020 Bulkers arbejder på børsnotering

Norske 2020 Bulkers bekræfter, at selskabet arbejder på at blive børsnoteret på en "anerkendt fondsbørs". Samtidig kan selskabet fortælle om ændringer i topledelsen og en trecifret millionindsprøjtning.

Maskinmestrene fik lønforhøjelse i 2018

Der var pæne lønstigninger til de fleste maskinmestre i 2018. Især de sejlende maskinmestre fik mere i lønposen. Det viser den årlige lønstatistik fra Maskinmestrenes Forening.

Tidligere d'Amico-topchef lander nyt job

Den tidligere adm. direktør i d'Amico Marco Fiori er udpeget som ny topchef i italiensk tank- og tørlastrederi. Han overtager posten fra dansker, som siden i sommer har været udpeget som midlertidig adm. direktør i selskabet.

Tørlastaktier er styrtdykket i turbulent 2018

Tørlastmarkedet har været gennem et år med svingende rater og lige så svingende aktiekurser. Særligt afslutningen på 2018 har været hård ved de toneangivende tørlastrederier, som i årets sidste kvartal oplevede kursfald på op mod 40 pct.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere