ShippingWatch

Tørlast

Eagle Bulk kalder scrubbere for den største mulighed i år

Næsten hele Eagle Bulks flåde har fået installeret scrubbere. Investeringen er den største mulighed for tørlastrederiet i år, mener CEO Gary Vogel. "Vi ser konstruktivt på de underliggende forhold for tørlast, især for det mellemstore segment."

Tørlastrederne skuer ind i svært 2020

Tørlastflåden voksede betydeligt mere end efterspørgslen sidste år. Heller ikke 2020 bliver den store redning for en presset tørlastindustri, vurderer flere. Der er brug for politisk stabilitet, siger CEO i Ultrabulk til ShippingWatch.

Svovlregler har skabt en forskel i skibes fart

De nye svovlregler har ikke blot givet en prisforskel på høj- og lavsvovlholdigt brændstof. Også på skibes fart er der forskel på, om et skib har en scrubber ombord eller ej, skriver skibsmægler.

XO Shipping beskylder Norden for skræmmekampagne

XO Shippings stifter Christian Levin er helt uenig i Nordens beskrivelse af et marked, hvor kunderne fravælger de små til fordel for de store. "Et forsøg på at igangsætte en skræmmekampagne mod de mindre operatører," siger Levin til ShippingWatch.

Norsk skibsejer tiltalt for ulovlig ophugning

Den norske reder Georg Eide er ifølge norsk medie blevet tiltalt af Norges svar på Bagmandspolitiet i sag om ulovlig ophugning af skibet Harrier, som blev stoppet på vej til Pakistan.

Norden har købt to tankskibe og solgt et

Rederiet Norden har justeret flåden. To tankskibe er købt, mens et enkelt er solgt fra. Rederiet slår samtidig fast, at det vil fortsætte med at være aktiv inden for køb og salg af skibe.

Flere danske rederier fravælger talentprogrammer

Talentprogrammer bliver ofte fremhævet som en måde at tiltrække medarbejdere på. Alligevel vælger flere danske rederier ikke at bruge dem. ShippingWatch har talt med Torm og J. Lauritzen om, hvorfor de styrer udenom.

J. Lauritzen øjner muligheder med nye brændstoffer

J. Lauritzen har i godt en måned indkøbt og sejlet på nye lavsvovlholdige brændstoffer. Der er stor forskel på, hvor langt de forskellige nye brændstoffer går på literen, og det åbner for kommercielle muligheder, fortæller rederiet.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere