ShippingWatch

Tørlast

Grieg og Jebsens tørlastfusion vil i plus i løbet af i år

Tørlastsamarbejdet G2 Ocean skal i plus i år efter et 2017 med etablering af selskabet, der har betydet afskedigelser af flere hundrede ansatte. Det fortæller Grieg Stars CEO Camilla Grieg og G2 Oceans topchef Rune Birkeland til ShippingWatch.

Oldendorff købte væsentligt mere bunker i 2017

Verdens største flåde af tørlastskibe bruger også meget fuel. Derfor er det ikke overraskende, at tyske Oldendorff købte meget brændstof i 2017. Men tallet er også markant større end året før og dermed ny rekord.

Tørlastrederier skruer op for ordrebøgerne

I slutningen af 2017 blev der bestilt markant flere tørlastskibe i et stigende marked. Især nogle skibstyper er der rift om. Udbuddet af skibet nærmer sig nu igen efterspørgslen.

HMM i multipurpose-samarbejde med rederi

Hyundai Merchant Marine (HMM) indgår nyt multipurpose-samarbejde med rederiet AAL. Partnerskabet vil med flere skibe gå efter en bredere vifte af projektlaster i især Asien og Mellemøsten.

Thorco reducerer sin flåde i kriseramt projektmarked

Kinesiske Cosco har ved indgangen til 2018 placeret sig som verdens største multipurpose-rederi i den kriseramte sektor, mens Stadil-familiens Thorco Projects reducerer sin samlede flåde. Det viser ny opgørelse.

Handysize ryger ud af ledende tørlastindeks

Tørlastindekset Baltic Dry Index vil fra marts måned ikke længere indeholde tal fra handysize. Indekset skal afspejle de globale handelsmønstre i tørlast, forklarer chef for Baltic Exchange.

Erria vil øge sin flåde af lejede skibe

Shipping- og konsulentvirksomheden Erria arbejder på at øge sin lejede flåde i samarbejde med mindre danske mæglere og befragtere, siger adm. direktør Henrik N. Andersen til ShippingWatch.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere