ShippingWatch

Tørlast

Maskinmestre vil have "anerkendelse" af søfolk efter coronakrisen

Maskinmestrenes Forening vil se mere falde af til søfolk i en ny overenskomst oven på coronakrisen og et 2020 med store overskud for flere af Danske Rederiers medlemmer. "Når det regner på præsten, må det godt dryppe på degnen," siger formand til ShippingWatch.

Norden udnytter handelsmuligheder til køb og salg af skibe

Rederiet Norden har både købt og solgt skibe i årets første måneder. Det sker som en del af strategien om at blive mere eksponeret mod tørlastmarkedet frem for tankmarkedet, samt for at udnytte et forventet forestående opsving i tørlast.

Lauritzen Bulkers: Operatører sidder i en klima-klemme

Hvem har ansvaret, hvis et skib ender med en dårligere CO2-rating? CO2-afgifter, IMO-krav til skibes energieffektivitet og CO2-udledning rejser flere spørgsmål end svar for operatører, siger topchef i Lauritzen Bulkers til ShippingWatch.

Kultvist mellem Kina og Australien skaber nye mønstre i tørlast

Kinas afvisning af australsk kul har fået en række nye lande på banen som kuleksportører til det store tørlastland. Det gælder blandt andet Sydafrika, der for første gang i mange år nu sender kul til Kina. Men situationen ændrer ikke det store på rederiernes efterspørgsel, vurderer Bimco.

Lightship rykker ind i offshore med nyt ben

Lightship Chartering går ind i et helt nyt segment med base i Dubai, fortæller CEO Sune Fladberg til ShippingWatch. Samtidig har skibsmægleren kig på en retur til tank, efter at en række mæglere skiftede til konkurrent sidste år.

Eagle Bulk har kig på nye skibskøb efter flere handler

Det amerikanske tørlastrederi Eagle Bulk vil blive ved med at øge og forny sin flåde, siger CEO Gary Vogel til ShippingWatch ovenpå en række skibskøb. En rekordlav ordrebog på grund af miljøkrav kombineret med udsigter til en langvarig optur gør tørlastchefen optimistisk. 

Lauritzen Bulkers får kunder fra presset containermarked

Tørlastmarkedet er ifølge Lauritzen Bulkers i forrygende form med stor efterspørgsel og høje rater. Alle tjener penge i det her marked, siger CEO i Lauritzen Bulkers til ShippingWatch. Det danske rederi henter kunder i presset containermarked.

Seneste nyt

Se flere jobs