ShippingWatch

Salget af Maersk Tankers til familien er gennemført

Maersk-familiens overtagelse af Maersk Tankers, der blev annonceret i september, er på plads, oplyser gruppen i en børsmeddelelse.

A.P. Møller-Mærsks salg af Maersk Tankers til Mærsk-familiens investeringsselskab er nu gennemført.

Shippingkonglomeratet er ved at neddrosle sine aktiviteter på olieområdet og sælger flere divisioner fra. Salget af Maersk Tankers blev annonceret i midten af september.

Mærsk-familiens APMH Invest betaler 1,17 mia. dollar, svarende til 7,4 mia. kr., på kontant og gældsfri basis.

Salgsprisen er så tæt på den bogførte værdi af Maersk Tankers hos A.P. Møller-Mærsk, at den regnskabsmæssige effekt bliver "ubetydelig", oplyser selskabet.

Købsprisen kan dog blive justeret opad senere, hvis tankskibsmarkederne forbedres. Den maksimale regulering kan her blive på 200 mio. dollar. Den kan udnyttes én gang og udløber 31. december 2019.

Prisen kan også blive reguleret, hvis APMH Invest videresælger skibe til en højere pris end købesummen og en aftalt minimumsforrentning. Denne regulering udløber 30. juni 2019, eller hvis købesumsreguleringen benyttes.

Det kontante provenu fra handlen vil Mærsk bruge til at nedbringe gæld.

Salget af Maersk Tankers følger efter salget af Maersk Oil i august til franske Total for omkring 47 mia. kr. i form af aktier og gæld. Tilbage på hylden med salgsskilte er stadig divisionerne Maersk Drilling og Maersk Supply Services.

Efter salget vil Maersk Tankers fortsætte under samme navn og med Mærsk-koncernens syvtakkede stjernelogo som en del af sit varemærke.

Bugbee: Maersk-familien vil samle tankindustrien

Robert Uggla: Vi er åbne for flere partnere i Maersk Tankers

Moody's: Salget af Tankers er positivt for rating

Maersk har solgt til familien i et købers marked

 

 

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere