ShippingWatch

Herning Shipping taber over en halv milliard

Med et underskud i Herning Shipping på over en halv mia. kr. sidste år og en negativ egenkapital i næsten samme niveau, forsøger ejeren i form af kapitalfonden Triton, nu at afhænde rederiet.

Foto: Nordic Tankers

Store tab rammer fortsat olie- og kemikalietankrederiet Herning Shipping, der i 2016 tabte 77,4 mio. dollars, svarende til 513,3 mio. kr. En stor del af underskuddet sidste år skyldes en nedskrivning, 55 mio. dollars, på rederiets skibe.

Der eksisterer en aftale mellem gruppen, dens aktionærer og banken, der forpligter banken til at støtte salgsprocessen.

Herning Shipping, 2016-regnskab.
Det netop offentliggjorte årsregnskab viser en negativ egenkapital på 71 mio. dollars, ca. 469 mio. kr., og den svenske ejer, kapitalfonden Triton, vil i indeværende år forsøge at sælge rederiet.

"Der eksisterer en aftale mellem gruppen, dens aktionærer og banken, der forpligter banken til at støtte salgsprocessen, og som vil sikre, at gruppens banklån optaget af datterselskabet, Herning Shipping A/S, vil blive nedskrevet og refinansieret som led i salget og på et niveau, der vil reetableree egenkapitalen i Hernings Shipping A/S," hedder det i regnskabet.

Nordic Tankers' CEO: Øget konsolidering en oplagt mulighed

Dermed står rederiets hovedbank Handelsbanken formentlig også til et betragteligt tab på Herning Shipping, som den svenske kapitalfond Triton overtog for fem år siden siden sammen med Nordic Tankers, hvor man samlede driften af skibene.

Svensk kapitalfond poster millioner i Nordic Tankers

Begge rederier, Herning Shipping og Nordic Tankers, har været tabsgivende gennem hele Tritons ejerskab, og først i 2016 har Nordic Tankers efter en gennemgribende turn around proces gennem flere år kunne fremvise et beskedent overskud.

Forventes at blive solgt i 2017

Herning Shipping havde i 2016 samlede gældsforpligtelser på godt 194 mio. dollars, ca. 1,3 mia. kroner. Heraf udgør kortsigtede gældsforpligtelser 173,6 mio. dollars.

Ledelsen forventer, at Herning Shipping bliver solgt i løbet af 2017.

"Set ud fra et operationelt perspektiv og indtil salget af Herning Shipping A/S forventer selskabet, at markedsforholdene fortsat vil være udfordrende i 2017 på grund af det makroøkonomiske klima i det vestlige Europa og den forventede udvikling i olieprisen:"

"Indtil salget af Hernings Shipping A/S er gået igennem, forventer selskabet at fastholde det nuværende antal ejede og/eller indchartrede skibe for at kunne yde en fremragende servixce til sine hovedkunder: De store olieselskabe," fremgår det af ledelsesberetningen.

Medie: Handelsbanken må nedskrive i Herning Shipping

Herning Shipping tabte næsten 100 mio kroner

Nordic Tankers ud med overskud efter flere år i rødt

Triton om Nordic Tankers: Ting tager tid

Nordic Tankers forlader Herning

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere