ShippingWatch

Diamond S har lagt syv nye tankskibe i Norden-pool

Norient Product Pool, som er delvist ejet af Norden, har fået tilført syv nye tankskibe fra amerikanske Diamond S Shipping i løbet af 2016. Det amerikanske tankrederi, som er kontrolleret af Wilbur Ross, trak sig i januar fra den Maersk-ledede Handytankers-pool.

Norden har fået syv nye tankskibe med i sit pool-samarbejde, Norient Product Pool.

I regnskabet for andet kvartal skriver det danske tørlast- og tankrederi, at amerikanske Diamond S Shipping har øget sit antal af skibe i samarbejdet fra otte til 15 i løbet af 2016.

Der er tale om syv relativt nye skibe i det mellemstore MR-segment. De er tilsyneladende blevet føjet til poolen efter, at Diamond S i januar trak sig fra det Maersk-ledede samarbejde Handytankers.

Dengang lød forklaringen, at Diamond S, som er kontrolleret af investoren Wilbur Ross, var utilfreds med resultaterne i Maersk-poolen.

Med tilføjelsen af de syv nye skib råder Norient Product Pool over en flåde på 88 tankskibe med en kapacitet på mellem 25.000 og 75.000 dwt, mens der er yderligere fem nybygninger på vej frem mod 2018.

Pool-samarbejdet har eksisteret siden 2005 og er ejet 50/50 af Norden og cypriotiske Interorient Navigation Company.

En gennemgang af tankrederiernes regnskaber foretaget af ShippingWatch viste i april, at Norient Product Pool ligger helt i top, når man måler på den såkaldte TCE-indtjening på MR-skibene. I 2015 leverede Nordens skibe i samarbejdet således en daglig gennemsnitlig indtjening på 22.100 dollars.

I år har markedet for produkttank imidlertid taget et dyk. Norden afleverede tidligere onsdag et regnskab for andet kvartal, hvor overskuddet i tankforretningen dalede til 7 mio. dollars mod 25 mio. dollars i samme periode året før. Det skyldes blandt andet en skuffende efterspørgsel på benzin og fyldte lagre, påpegede ledelsen i regnskabet.

Konkurrenten Torm nedjusterede samtidig sine forventninger til hele 2016 tidligere på ugen, da tankraterne har været dårligere end forventet i starten af tredje kvartal.

Diamond S og OSG fravælger Maersk-pool

Norient Product Pool skal strømlines endnu mere

Nordens vigtigste stødpude mod tørlast markant svækket

Jan Rindbo afskriver muligheden for overskud i Norden i 2016

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere