ShippingWatch

Frontlines børsværdi styrtdykket siden jul

Til trods for de gode tider i tanksegmentet, hvor tonnage både bliver brugt til at opbevare og fragte overproduktion af olie, er Frontlines aktiekurs faldet i en sådan grad, at aktien har tabt milliarder siden årsskiftet. Det skriver Dagens Næringsliv.

Aktiekursen i John Fredriksens tankrederi Frontline er styrtdykket siden årsskiftet og har mistet milliarder af norske kroner i værdi.

Det skriver Dagens Næringsliv.

1. januar i år åbnede aktien i 127 norske kroner, men er sidenhen faldet til 68,45 kroner i løbet af onsdag og mediet skriver, at tankaktien er faldet med 43 procent siden årsskiftet. Med dykket i aktiekursen er børsværdien af selskabets reduceret til 11 milliarder norske kroner.

Det står ikke alene i kontrast til børsværdien kort før jul, hvor fusionen mellem Frontline og Frontline 2012 blev gennemført med en efterfølgende samlet børsværdi på 19,4 milliarder kroner, som steg til over 20 milliarder i løbet af julemåneden. Det stemmer heller ikke overnes med selskabets præstationer, hvor der efter regnskabsåret 2015 var solid indtjening, gode resultater med et nettooverskud på 154,6 millioner dollars og penge nok til at betale udbytte til aktiehaverne.

Danske Bank tror fuldt og fast på råolietankerne

DNB Markets har ifølge avisen nedgraderet kursmålet for aktien fra 114 norske kroner til 80 og har ændret købsanbefalingen fra "køb" til "hold" med henvisning til, at de olieproducerende lande (Opec) uventet kan skrue ned for olieproduktionen, hvilket kan reducere efterspørgslen efter skibe og dermed dæmpe raterne.

Derudover nævner banken muligheden for mere tonnage på markedet, hvis de skibe, der bliver brugt til flydende lagre, bliver tømt, og skibenes fart sat op på de eksisterende transporter og således frigør tonnage.

Frontline tror på stærkt tankmarked

Faldet i aktiekursen står desuden i kontrast til Frontlines eget syn på markedet i tank for 2016.

CEO i Frontline Robert Hvide Macleod notererede i regnskabet for 2015, at 2016 er startet godt med et fortsat stærkt tankmarked. Det er lykkedes Frontline at sikre spotrater for sine VLCC-skibe på i gennemsnit 73.100 dollars, hvilket dækker 88 procent af de åbne VLCC-spotdage i første kvartal. Den gennemsnitlig spotrate for VLCC'er ligger på 65.000 dollars om dagen.

John Fredriksens formue næsten halveret

"Markedet har korrigeret nedad de seneste uger, men den overordnede efterspørgsel på tankskibe fortsætter med at være på et højt niveau," sagde han i slutningen af februar.

Bekymringer om tilgang af en del ny tonnage i VLCC-segmentet, hvor Frontline er tilstede med 28 skibe, preller af på selskabet, sagde Robert Hvide Macleod til ShippingWatch for nylig.

"Hvis markedet holder sig, som vi ser nu, så vil det være i stand til at absorbere de nye skibe i alt fald i år. Der er så meget olie i markedet lige nu, at efterspørgslen efter tonnage er enorm. Herudover vil en del af de ældste skibe forsvinde fra markedet i år, fordi de bliver hugget op," sagde han.

Frontline har en samlet flåde bestående 88 skibe, hvoraf de 24 er nybygninger.

Derfor tror Frontline på et fortsat stærkt tankmarked

John Fredriksens formue næsten halveret

End ikke 100 nye supertankere kan ryste Frontline

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere