ShippingWatch

Svenske selskaber går sammen om LNG

De svenske selskaber Swedegas og Kanfer Shipping vil sammen udvikle transport af LNG og lagerfaciliteter af den flydende naturgas i Gävle på Sveriges østkyst.

I Hirtshals (foto) etablerede man for godt et år siden et LNG tankningsanlæg.

De to svenske selskaber Swedegas og Kanfer Shipping har underskrevet en hensigtserklæring om at få en infrastruktur for den flydende naturgas LNG op at stå i Gävle på den svenske østkyst.

"Vi undersøger investeringer i den mest effektive løsning. Konceptet er favorabelt set fra et driftsomkostnings-synspunkt, hvilket vil komme kunderne i regionen til gode," siger Johan Zettergren, der er vice president i Swedegas, i en meddelelse.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Swedegas er et infrastrukturselskab, som investerer i energisystemer. Shippingselskabet Kanfer Shipping fokuserer på transport af LNG i en mindre skala, flydende lagerfaciliteter og terminalservice og vil det næste år stå for et foreløbigt studie, der skal ligge til grund for det videre arbejde.

"Målet er det næste år at arbejde sammen om at få en komplet infrastruktur til gas på plads," siger Stig Anders Hagen, der er partner i Kanfer Shipping.

Ifølge selskaberne kan en af løsningerne fra Kanfer Shipping være pramme med LNG-tanke på og som med hjælp fra slæbebåde bliver transporteret til en havn. Herefter vil prammene fungere som flydende lagerfaciliteter i havnen, indtil LNG'en er blevet regasificeret og kan transporteres videre i Swedegas' netværk.

EU støtter ny finsk LNG-terminal tæt på Rusland

Bunkerbranchen tøver med LNG

Alfa Laval placerer stort LNG-testcenter i Danmark

 

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere