ShippingWatch

Nedskrivning bringer Höegh LNG i rødt i 2015

Et underskud på bundlinjen var svært at komme udenom for Höegh LNG i 2015, efter at en fuldstændig nedskrivning af FLNG-investeringer på 37 millioner dollars var nødvendig i fjerde kvartal.

Höegh LNG kom ud af fjerde kvartal 2015 med et underskud på 33 millioner dollars på trods af, at driftsresultatet kun faldt marginalt til 24,6 millioner dollars fra 26,6 millioner dollars i tredje kvartal 2015. Det fremgår af rederiets seneste kvartalsregnskab.

Det markante underskud, der dog er mindre end underskuddet på 59,3 millioner dollars i samme kvartal 2014, skyldes ikke mindst, at Höegh LNG har besluttet at droppe sin satsning på flydende eksportterminaler, FLNG. Derfor er FLNG-aktiviteterne nu nedskrevet fuldstændigt, hvilket belaster kvartalsresultatet med 37 millioner dollars.

Höegh LNG dropper satsning på FLNG

Dermed ender resultatet for 2015 med et underskud på 26,8 millioner dollars. En fremgang fra underskuddet på 93 millioner dollars i 2014.

Rederiet understreger, at det lavere driftsresultat i fjerde kvartal i forhold til det foregående kvartal skyldtes, at LNG-skibet LNG Libra kun genererede en begrænset indtjening, fordi det blev leveret tilbage fra dets chartrer.

I fjerde kvartal 2015 lykkedes det Höegh LNG at opnå tilsagn om bankfinansiering på 223 millioner dollars til FRSU#7, der har forventet levering i første kvartal af 2017. De 223 millioner dollars vil finansiere 65 procent af fartøjet ved en afviklingstid på 15 år, og rederiet forventer at lande renten på 3,8 procent, hvilket vil være den laveste rente i rederiets historie.

Höegh LNG får overskud på 2,5 millioner dollars

Shell: LNG er stadig fremtidens brændstof

Kinesisk-græsk LNG-samarbejde kan være på trapperne

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere