ShippingWatch

Nakilat går frem i svagt LNG-marked

Verdens største LNG-rederi Nakilat leverede et forbedret resultat i et ellers presset marked for transport af flydende naturgas. Rederiet er på udkig efter vækstmuligheder.

Qatar-baserede Nakilat, der er verdens største rederi inden for transport af flydende naturgas, LNG, kom ud af det forgangne år med et forbedret resultat.

Selskabet leverede et samlet nettoresultat på 984 million riyal, omkring 1,81 milliarder kroner, for 2015, hvilket var en fremgang på 10 procent i forhold til 2014, skriver mediet LNG World News.

For fjerde kvartal 2015 steg resultatet med 12,1 procent fra samme kvartal 2014 og landede på 226 million riyal.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Fremgangen sker i et svært marked præget af overudbud og skal først og fremmest spores til driftsoptimeringer i kraft af blandt andet levering af tre nye skibe. Derudover kommer bidrag fra en række skibe, der blev leveret i 2014, og som nu er oppe i fulde omdrejninger, hedder det i en kommentar.

Nakilat understreger samtidig i følge LNG World News, at selskabet er klar til at udnytte eventuelle opkøbsmuligheder, der skulle dukke op i det lave marked.

Nakilat hæver resultat med LNG-transport

Nakilat udvider græsk LNG joint-venture

Nakilat med stærkt første halvår

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere