ShippingWatch

Jyske vender tilbage til dækning af Torm

Jyske Bank ser umiddelbart positivt på aktien i det tidligere overlevelsestruede rederi Torm. Banken indleder dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 80 kroner.

Jyske Bank vender tilbage til at dække det tidligere overlevelsestruede Torm og indleder dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 80 kroner. Det fremgår af en analyse fra banken tirsdag.

Det er blandt andet den forestående børsnotering på New York Stock Exchange samt de gennemførte restruktureringer, der giver Jyske Bank tillid til casen i Torm.

"Børsnotering på NYSE og tilbagekøb kan fjerne overudbuddet. Vi genstarter vores analysedækning af Torm med et kursmål på 80 kroner på et tidspunkt, hvor selskabet netop er kommet igennem en markant omstrukturering af balancen, hvor långivere har nedskrevet en stor del gæld og tilført skibe som betaling for nye aktier," skriver Jyske Bank i analysen.

Som det ser ud nu, er der fortsat overudbud af aktier, lyder vurderingen fra banken, men det kan der meget vel snart blive rettet op på.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Jo, der er et stort overudbud af aktier - måske på hele 90 procent, som leder efter mere loyale ejere. Torms erklærede formål med at søge optagelse på børsen i New York er formentlig et led i bestræbelserne på at omlægge basen af aktionærer. Aktietilbagekøb er bestemt også en mulighed, der ville kunne hjælpe," skriver Jyske Bank.

Generelt set er Torms aktiviteter nemlig ganske fornuftige, og derfor er udsigterne for fremtiden - efter de gennemførte restruktureringer - ganske fornuftige.

"I løbet af hele problemperioden siden 2008 har Torms aktiviteter klaret sig fint med fornuftige tidsbefragtningsresultater og en god omkostningsstyring. Vi ser Torm som et kvalitetsselskab i en global niche af produkttankere med et godt miks i flåden af små, mellemstore og store skibe med en gennemsnitlig alder på ti år. Handelsforholdene er gunstige, og fremtidsudsigterne er gode. Pengestrømmen er mere end tilstrækkelig til at afdrage på gæld og give tilsagn om nybygninger," skriver Jyske Bank.

Torm-aktien stiger tirsdag med 5,4 procent til 70,10 kroner.

Shippinganalytikere dropper Torm-dækning

Torms første nybygninger i årevis snart leveret

Oaktree tildeler Torms topledelse og 20 ansatte aktieoptioner

Torm i stor ordre på kinesiske nybygninger

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere