ShippingWatch

Höegh LNG dropper satsning på FLNG

Indtil nu har det norske LNG-rederi Höegh LNG haft en strategi på tre ben. Men arbejdet med såkaldte FLNG-fartøjer bliver nu sat på hold, oplyser selskabet. Udfordret LNG-marked ligger bag.

Det norske LNG-rederi Höegh LNG trækker sig nu fra satsningen på flydende eksportterminaler, FLNG, oplyser rederiet i en meddelelse. FLNG har ellers indtil nu været en del af selskabets strategi, som derudover rummer FSRU, der er såkaldte LNG-importterminaler og LNG-skibe. Men de svære forhold på markedet for flydende naturgas har nu fået Höegh LNG til at gentænke strategien.

"Höegh LNG Holdings har i dag besluttet at stoppe alle aktiviteter med FLNG og allokkere alle ressourcer og kapital til sin kerneforretning FSRU'er, da det er her selskabet ser det højeste afkast på investeret kapital og de mest lovende markeder," oplyser Höegh LNG og uddyber:

"Beslutningen er en konsekvens af overudbud på LNG-markedet og de forværrede markeder for energi og finans, som betyder, at nye produktionsfaciliteter på LNG, inklusiv FLNG-segmentet, vil fortsætte med at være udfordrende i den nærmeste fremtid."

Alligevel mener Höegh LNG, at FSRU-markedet fortsat ser godt ud med ny LNG på markedet til konkurrencedygtige priser. Sammenlignet med prisen på et FSRU-fartøj på godt 300 millioner dollars er FLNG godt fem gange dyrere, så der er tale om en helt anden liga. Indtil nu har Höegh LNG haft et dedikeret team til at arbejde med segmentet og teamet kiggede på flere forskellige projekter. Men der var tale om flerårige projekter. Selskabet vil da også afslutte sine forpligtigelser over for eksisterende FLNG-kunder, understreges det.

Alle medarbejdere i FLNG-segmentet bliver overført til forretningen med FSRU. I forbindelse med beslutningen har Höegh LNG taget en nedskrivning på sine bøger for FLNG-aktiver på 37 millioner dollars i fjerde kvartal.

Höegh LNG vil bruge ny kapital til mere tonnage

Höegh LNG går efter milliardinvestering

Höegh LNG slår hul på frasalgsstrategi

 

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere