ShippingWatch

Kinesisk-græsk LNG-samarbejde kan være på trapperne

Græske Dynagas og de to kinesiske selskaber Sinotrans og China Merchants Energy Shipping barsler efter sigende med et storstilet LNG-samarbejde. De tre partnere vil sejle med arktisk LNG fra det russiske Yamal projekt, lyder det.

De to kinesiske shippingselskaber Sinotrans og China Merchants Energy Shipping er efter sigende i gang med at forberede et joint venture med det græske gasrederi Dynagas om transportere flydende naturgas, LNG, fra Arktis.

De tre partnere vil i det nye samarbejde bestille fem LNG-skibe, der primært skal sejle på det store russiske Yamal LNG-projekt.

China Merchant Energy Shipping meddeler tirsdag, at gruppens datterselskab China LNG har fået grønt lys af bestyrelsen til at tage en ejerandel på 25,5 procent af det nye samarbejde, der angiveligt vil investere omkring 1,6 milliarder dollars i de fem nye LNG-skibe.

Det skriver South China Morning Post tirsdag og tilføjer, at Dynagas, med base i Athen, ventes at tegne sig for 49 procent.

Sinotrans, som hører under den statsejede shipping- og oliegruppe Sinotrans & CSC, melder ligeledes ud, at man vil gå ind i et samarbejde med en post på 25,5 procent, dog uden at nævne navne på mulige kommende partnere. Hvis det nye joint venture bliver en realitet, vil det markere Sinotrans' første skridt ind i LNG-sektoren.

Kinesiske banker foventes at stille op mod 12 milliarder dollars til rådighed i lån til projektet.

Yamal LNG

Det gigantiske Yamal LNG-projekt vil kunne producere store mængder LNG om godt seks år, og til den tid vil den flydende naturgas være stærkt efterspurgt, lød vurderingen i et prospekt forud for en obligationsudstedelse i Yamal LNG tilbage i februar i år.

Yamal LNG er russisk og har det franske olieselskab Total og Kinas CNPC som aktionærer.

"Det forventes, at importen af europæisk LNG vil stige til 107 millioner ton i 2025 fra 38 millioner ton i 2013," fremgik det af prospektet.

Den globale mangel på LNG vil i 2020 ligge på 50 millioner ton, skrev Yamal LNG dengang, og dermed vil projektets forventede årlige produktion på 16,5 millioner ton fra 2021 kunne imødegå en stor del af verdens LNG-mangel.

Yamal LNG har et budget på 27 milliarder USD og har sikret ekstra finansiering fra statslige midler, efter at de igangværende sanktioner mod Rusland trådte i kraft og afskar muligheden for store internationale investorer.

Analysehus: Alt for mange LNG-projekter i gang

Höegh LNG vil bruge ny kapital til mere tonnage

Tyske redere ønsker statstøtte til LNG-skibe

Yamal LNG venter million-produktion fra 2021 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs