ShippingWatch

Navios' tankrederi lander overskud i første halvår

Den græske shippinggruppe Navios landede et overskud med sit tankrederi i første halvår. Flere års hårdt arbejde giver pote nu, siger CEO Angeliki Frangou.

CEO for Navios gruppen Angeliki Frangou.

Den græske rederigruppe Navios har vendt underskud til overskud i årets første halvår for sit tankrederi Navios Maritime Acquisition Corporation, der er børsnoteret i New York og både ejer og opererer skibe.

For årets første seks måneder fik rederiet et nettooverskud på 46,3 millioner dollars mod et underskud på 15,6 millioner dollars i samme periode sidste år, viser regnskabet. Samtidig steg omsætningen med 29,1 procent i perioden til 159 millioner dollars. CEO Angeliki Frangou er godt tilfreds med resultatet og siger i en kommentar til regnskabet.

"Navios Acquisitions markedsposition er et resultat af flere års hårdt arbejde. Vi byggede vores flåde i bunden af cyklussen, indledte med at bestille nybygninger og skiftede så til at købe skibe, der allerede var på vandet. I dag er alle vores skibe operative," siger hun og peger videre på, at rederiet i dag ikke har nogle nybygninger i ordre og derfor står stærkt finansielt.

Navios: Anden aftale med HSH mere attraktiv end den første 

Rederiet opererer i dag en flåde på 37 skibe, herunder seks af de helt store råolietankere, VLCC'ere, 27 produkttankskibe, hvoraf fire er kemikalietankskibe. 

Navios gruppen ejer også tørlastrederiet Navios Maritime, der i 2014 mindskede sit underskud til 56,2 millioner dollars. Navios Maritime driver en flåde på i alt 64 skibe, hvoraf 40 er ejede og 24 er på charter.

Navios mindskede underskuddet i 2014 

Græsk tørlastreder tabte stort i 2013 

Her er krisens konsekvenser for græsk shipping 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs