ShippingWatch

Navios' tankrederi lander overskud i første halvår

Den græske shippinggruppe Navios landede et overskud med sit tankrederi i første halvår. Flere års hårdt arbejde giver pote nu, siger CEO Angeliki Frangou.

CEO for Navios gruppen Angeliki Frangou.

Den græske rederigruppe Navios har vendt underskud til overskud i årets første halvår for sit tankrederi Navios Maritime Acquisition Corporation, der er børsnoteret i New York og både ejer og opererer skibe.

For årets første seks måneder fik rederiet et nettooverskud på 46,3 millioner dollars mod et underskud på 15,6 millioner dollars i samme periode sidste år, viser regnskabet. Samtidig steg omsætningen med 29,1 procent i perioden til 159 millioner dollars. CEO Angeliki Frangou er godt tilfreds med resultatet og siger i en kommentar til regnskabet.

"Navios Acquisitions markedsposition er et resultat af flere års hårdt arbejde. Vi byggede vores flåde i bunden af cyklussen, indledte med at bestille nybygninger og skiftede så til at købe skibe, der allerede var på vandet. I dag er alle vores skibe operative," siger hun og peger videre på, at rederiet i dag ikke har nogle nybygninger i ordre og derfor står stærkt finansielt.

Navios: Anden aftale med HSH mere attraktiv end den første

Rederiet opererer i dag en flåde på 37 skibe, herunder seks af de helt store råolietankere, VLCC'ere, 27 produkttankskibe, hvoraf fire er kemikalietankskibe.

Navios gruppen ejer også tørlastrederiet Navios Maritime, der i 2014 mindskede sit underskud til 56,2 millioner dollars. Navios Maritime driver en flåde på i alt 64 skibe, hvoraf 40 er ejede og 24 er på charter.

Navios mindskede underskuddet i 2014

Græsk tørlastreder tabte stort i 2013

Her er krisens konsekvenser for græsk shipping

 

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere