ShippingWatch

Græske redere bestiller tankskibe for milliarder

Opsvinget i tankmarkedet har fået mange græske redere til at bestille nye tankskibe. Alene i april blev der investeret for omkring 900 millioner dollars.

Græske skibsredere har de seneste måneder investeret markant i nye tankskibe. Et klart signal om et attraktivt tankmarked også på længere sigt.

Alene i marts bestilte græske interesser 15 tank-nybygninger til en værdi af ca. 900 millioner dollars på værfter i Asien, og i de første uger af april anslår mæglere over for Hellenic Shipping News, at der blev investeret for yderligere godt 500 millioner dollars i nybygninger.

Skibsreder til kapitalfonde: Stop med at købe nye skibe 

Ifølge tal fra mæglerhuset Golden Destiny har græske redere i første kvartal i år investeret for i alt 2,6 milliarder dollars i opkøb af skibe inden for alle segmenter, enten nybygninger eller second hand. Til sammenligning bestilte græske redere i samme periode sidste år skibe for tæt ved syv milliarder dollars, heriblandt mange tørlastskibe.

Tal fra Clarksons viser, at græske ejere i øjeblikket kontrollerer omkring 20 procent af hele den globale olietankflåde målt i bruttoton eller svarende til i alt 1.247 skibe på i alt 129 mio. bruttoton 

Græske redere profiterer på massivt opsving i tank

NGO: Grækenland bør gå forrest på ansvarlig shipping

Analyse: Markant rabat på nyere tørlastskibe 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs