ShippingWatch

Bred fremgang i Milaha i første kvartal

Qatar-baserede Milaha leverede en øget omsætning og forbedret resultat på tværs af samtlige af gruppens forretninger i første kvartal, hvor især Maritime & Logistics-divisionen stod stærkt.

Foto: Milaha

Den arabiske shipping- og oliekæmpe Milaha, der har hovedsæde i Doha, kan præsentere et stærkt resultat for årets tre første måneder.

Nettoresultatet landede på 365 millioner QR, omkring 687 millioner kroner, mod 349 millioner QR i samme periode sidste år, og omsætningen sluttede på 786 millioner QR, cirka 1,47 milliarder kroner.

Gruppens samlede bundlinje voksede 71 procent i forhold til samme periode 2014, skriver selskabet i en regnskabsmeddelelse tirsdag, der især viser en stor fremgang for Milahas shippingforretning i divisionen Maritime & Logistics.

Her voksede omsætningen med 25 procent mens nettoresultatet tordnede frem med 175 procent- en udvikling, der især gavnede gruppens container- og havneforretning, lyder det. Milaha oplyser ikke tal for de enkelte forretninger.

Milaha peger på øget aktivitet i Qatar og deraf stigende vækst i handelsvoluminer som afgørende for den positive udvikling.

Udfordrende 2015

Selskabets tankforretning voksede 39 procent på omsætningen og 45 procent på nettoresultatet, mens offshore-divisionen også klarede sig godt på trods af den lave oliepris og afmatningen i markedet.

Bestyrelsen, anført af formand Sheikh Ali (foto), er glad for resultatet men ser samtidig et svært år forude.

"Vi er meget glade for at have startet 2015 så stærkt samlet set. Og mens vi håber at kunne fastholde dette momentum, er vi dog godt klar over, at markedsforholdene for vores offshore-forretning bliver svagere, samt at vores kapitalsegment er tæt knyttet til usikkerheder i det lokale kapitalmarked. Det bliver et udfordrende år," siger Milahas formand Sheikh Ali bin Jassim Al Thani i regnskabsmeddelelsen.

ShippingWatch har tidligere interviewet Sheikh Ali - læs interviewet her.

VLGC-rater løftede Milaha 10 pct i 2014

Arabiske tankrederier drøfter fusion

LNG skubber Nakilat yderligere op 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs