ShippingWatch

Dansker til tops i BW LPG

Danske Martin Ackermann bliver ny CEO i det børsnoterede BW LPG, der er verdens største ejer af kæmpe gasskibe. Martin Ackermann er den nuværende CEO i Evergas. ShippingWatch har interviewet Ackermann.

Verdens største ejer af de store gasskibe VLGC'ere BW LPG har hentet sin nye CEO i Evergas. Martin Ackermann bliver den nye chef i BW LPG, der er børsnoteret i Oslo og har base i Singapore. Han afløser Nicholas Gleeson, som vil genoptage sin tidligere stilling som CFO i BW Group.

Martin Ackermann tiltræder stillingen i BW LPG, når han har aftalt sin udtrædelse af Evergas, hvor han har været CEO siden 2008, med bestyrelsen. Det siger han til ShippingWatch i et interview efter annonceringen af sin nye stilling.

"Det er en dødspændende udfordring, jeg står overfor. For det første, fordi det er et rederi, som jeg synes er meget imponerende, og som står som en af de fremmeste virksomheder i industrein. BW LPG har en klar strategi for kvalitet og bæredygtighed, som ligger meget på sinde og har været en del af beslutningen om at tage jobbet," siger Martin Ackermann og tilføjer:

"For at være helt ærlig var jeg slet ikke på udkig efter nye udfordringer, men det er klart, at jeg gerne ville skifte til et selskab, som har en stærk og moderne flåde med en markedsledende position og som har en stærk, global historie. Jeg håber, at jeg med min ledelsesform kan være med til at skab endnu mere fremdrift og udvikling både for eksisterende forretning og skabe ny forretning. Jeg har en meget kundefokuseret tilgang til forretningen, og den vil jeg også tage med mig til BW LPG."

Historisk rederi

Martin Ackermann kalder BW LPG for et rederi, der udgør en stærk konstellation blandt andet på grund af lederskabet med bestyrelsesformand Andreas Sohmen-Pao, der er søn af BW Groups grundlægger Helmuth Sohmen og Anna Pao Sohmen, arving til det store Hongkong shippingdynasti World Wide Shipping, der senere blev en del af BW Group.

Danske Carsten Mortensen, tidligere CEO i Norden, tiltræder om kort tid som ny topchef i BW Group.

I forbindelse med udnævnelsen af Martin Ackermann siger Andreas Sohmen-Pao i en meddelelse:

"Vi er meget taknemmelige for Nicks stærke indsats i forbindelse med børsnoteringen af BW LPG og perioden derefter, og vi er glade for, at han fortsat vil bidrage som CFO for BW Group. Vi er begejstrede for at byde Martin velkommen som ny CEO for BW LPG. Som verdens største LPG-rederi ser vi frem til hans lederskab i arbejdet med at udvikle selskabets stærke platform."

Læs hele meddelelsen fra BW LPG her

BW LPG's regnskab for 2014 blev offentliggjort for få uger siden og viste en fordobling af indtjeningen.

Nettoresultatet efter skat landede på 255,7 millioner USD i 2014 mod 125,7 million USD året før, en stigning på 103 procent. Omsætningen steg med 66 procent og landede på 747,4 millioner USD, fremgik det af årsregnskabet. BW LPG forventer et stærkt LPG-marked frem mod 2016.

"Det er vigtigt for BW LPG i de kommende år, at vi bevarer vores markedsledende position, og at vi udnytter den erfaringsbase vi har i det stærkt traditionsbundne rederi. Derudover er fokus på bæredygtig shipping vigtigt, og det budskab skal vi have ud til kunderne og sikre, at de altid føler, at de får den rigtige løsning for dem som er kvalitetsbåret og omkostningseffektiv," siger Martin Ackermann til ShippingWatch, men ønsker ellers ikke at gå i detaljen med selskabets strategi, før han er tiltrådt som CEO.

Inden for de kommende par år får storkonkurrenterne Avance Gas og Dorian LPG leveret en stribe skibe, der gør, at begge rederier vil opnå en større flåde end BW LPG.

Lang karriere i gasshipping

Før sin CEO-post i Evergas var Martin Ackermann Managing Director for B-Gas i en kort periode på fire måneder, og før det var han Managing Director i norske Eitzen Gas, og hans tidligere karriereposter har alle været inden for gasshipping hos blandt andet Lauritzen Kosan, siden han begyndte som trainee i shippingbranchen i 1998.

"Jeg har gode tidligere erfaringer med gasskibe især fra Eitzen og har også derfra erfaring med at være i et selskab noteret på børsen i Oslo. Jeg er meget ydmyg over for det tilbud, jeg har fået, og så er jeg stolt over, at BW kommer til Evergas og Danmark for at finde en kandidat til at lede deres selskab videre," siger han.

Når Martin Ackermann tiltræder sin nye stilling, bliver det med bopæl i Singapore, men der vil fortsat være mange afstikkere til både Oslo på grund af børsnoteringen, men også til Europa, fordi flere af verdens absolut største olieselskaber har hovedsæde der.

BW LPG fordobler indtjening i 2014

BW LPG sikrer finansiering til syv nybygninger

Danske Bank: Bedste år for store gasskibe nogensinde

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere