Maersks logistikselskab Damco tabte stort i 2014

Maersks logistikselskab Damco tabte 293 mio. USD i 2014 på nedskrivninger, omkostninger til restrukturering og andre tilpasninger. Indtjeningen falder på sø- og luftfragt og er under pres.

Maersk gruppens logistikselskab Damco måtte sluge et tab i 2014 på hele 293 mio. USD mod et tab 111 mio. USD i 2013. Nedskrivninger, tilpasninger og omkostninger til restrukturering betegnes af ledelsen som de tre vigtigste årsager til omfanget af underskuddet i Damco, der har hovedsæde i Haag.

Markante nedskrivninger på 68 mio. USD på goodwill og andre aktiver præger 2014-regnskabet for Damco, der har haft det yderst svært med indtjeningen i en årrække og siden løsrivelsen fra Maersk Line.

Damcos indtjening på sø- og luftfragt er også faldet sidste år trods et forbedret men fortsat utilfredsstillende omkostningsniveau, hedder det i regnskabet. For søfragt faldt mængderne med 6 procent, mens luftfragt dykkede med 16 procent. For alle tre segmenter er indtjeningen under pres, fremgår det af regnskabet.

Damco fik i januar 2014 ny CEO, Hanne B. Sørensen, der siden har haft travlt med at udføre den plan, der var lagt for Damco: En restrukturering ved navn "One Damco." Planen har ifølge det nye 2014-regnskab vist sig mere problematisk og dyrere at gennemføre end forventet. Men ledelsen forventer, at Damco fra 2015 og fremover igen vil være en profitabel virksomhed.

Hanne B. Sørensen: Overskud i 2015

"Vi giver overskud næste år. Det er absolut vores mål," sagde Hanne B. Sørensen i et interview med ShippingWatch tilbage i september 2014:

"Vores udfordring har været, at mens Damco generelt har været en fantastisk væksthistorie gennem de sidste fem år, hvor toplinjen er groet med 50 pct., så er omkostningerne ikke fulgt med på den måde, at de har været for høje. Andre firmaer ville være misundelige over vores vækst, men det er ikke helt unormalt, at når man er igennem sådan en rejse, som vi er, så koster det på bundlinjen," sagde Hanne B. Sørensen.

Omsætningen i 2014 udgjorde 3,2 mia. USD, samme nivreau som i 2013, og med en vækst i Supply Chain Management på 11 procent.

CEO: Damco rammer plus næste år

Damco har tre store udfordringer 

Alphaliner: Vil Maersk sælge Damco?

Damco rykker tættere på kinesisk vækstkæmpe 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også