ShippingWatch

Nordic Tankers forlader Herning

Nordic Tankers konsoliderer alle aktiviteter i København fra juni i år, og kontoret i Herning bliver lukket. Samtidig er en aftale for underskudsgivende Herning Shipping opnået.

Til sommer vil Nordic Tankers' tilstedeværelse i Herning være fortid. Rederiet har besluttet at konsolidere sine danske aktiviteter i det nye hovedkontor på Tuborg Havn i København. Det betyder, at kontoret i Herning, hvor Herning Shipping indtil nu har opereret ud fra, bliver lukket.

Målet er ifølge Nordic Tankers at alle ansatte i Danmark inden for chartering, operation og teknisk management fremover skal sidde i København. Det nye setup vil være aktivt fra juni i år:

"Konsolideringen af de to kontorer vil styrke vores landbaserede organisation, sikre vidensdeling, stordriftsfordele og facilitere endnu bedre support til kunder og partnere," siger CEO for Nordic Tankers Per Sylvester Jensen i en meddelelse.

Størstedelen af de ansatte i Herning vil blive tilbudt nye stillinger på kontoret i København, og tillidsrepræsentanter vil blive inviteret til at forhandle ændringerne og forhold for de ansatte, der bliver berørt.

Tungt underskud

Nordic Tankers og Herning Shipping, der begge er ejet af kapitalfonden Triton, blev i april 2013 konsolideret, og Herning Shipping har været en tung post med underskud seks år i træk, det seneste på 17 mio. USD.

Her er Per Sylvesters plan for Nordic Tankers

I juni sidste år fortalte daværende CEO Jesper Fors Holmark, at Herning Shipping var i gang med at forhandle med Handelsbanken om en løsning på en gæld på 246 mio. USD, som udløber i 2016. Og nu er en løsning fundet, fremgår det af meddelelsen.

"En aftale mellem ejeren Triton og Herning Shippings långiver om at genoprette rederiets balance og likviditet er opnået. Aftalen indebærer en kontant indsprøjtning fra ejeren ligesom en aftale med långiver om at restrukturere gælden til et bæredygtigt niveau og udvide udløbsdatoen for lånet."

Om aftalen siger Per Sylvester Jensen:

"Herning Shipping har lidt under en stor gældsbyrde og et exceptionelt dårligt marked i en længere periode. Den finansielle restrukturering betyder, at Herning Shipping kan starte på en frisk og underbygger Herning Shippings og Nordic Tankers' mulighed for at levere på vores vækststrategi."

Af en meddelelse til CVR-registret for nylig fremgår det, at der er sket en udskiftning i bestyrelsen i Herning Shipping. Udtrådt er Bengt David Harry Kjell og Dag Wilhelm Ringvold Strømme, mens Fredrik Brynildsen, Per Sylvester Jensen samt Magnus Sternbring er nye i bestyrelsen.

Nordic Tankers sælger skibe for 137 mio kroner

Her er tankrederiernes største kunder

Nordic Tankers henter Carsten Ostenfeldt

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere