ShippingWatch

EU og G7 overvejer prisloft på russisk olie på op til 70 dollar

Et prisloft på 65-70 dollar per tønde er betydeligt højere end de russiske omkostninger forbundet med produktionen af olie. Prisloftet er samtidig højere, end flere lande ifølge Bloomberg News havde håbet på.

Foto: Vasily Fedosenko

EU overvejer i samarbejde med G7-landene et prisloft på russisk olie mellem 65 og 70 dollar for en tønde.

Det fortæller kilder til Bloomberg News.

Repræsentanterne for EU-landene mødes onsdag med hensigten om at godkende prisloftmekanismen samt niveauet for prisloftet. Godkendes forslaget, kan EU og G7 allerede samme dag annoncere prisloftet.

Et prisniveau på 65-70 dollar per tønde er betydeligt højere end de russiske omkostninger forbundet med produktionen af olie. Prisloftet er samtidig noget højere, end flere lande ifølge Bloomberg News havde håbet på.

Da Rusland i øjeblikket sælger sin olie med betydelige rabatter, kan prisloftet derfor have begrænset effekt.

Til sammenligning handles den europæiske referenceolie, Brent, onsdag formiddag til 88,28 dollar, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie koster 80,83 dollar.

G7-landene ventes at nå til enighed om et prisloft inden for spændet 65-70 dollar. Nogle EU-repræsentanter mener dog, at loftet er sat for højt.

Alle medlemslande skal stemme for prisloftet, hvis det skal vedtages.

Prisloftet vil forbyde selskaber at fragte olie og tilbyde finansielle eller forsikringsmæssige ydelser for russiske selskaber, med mindre det aftalte prisniveau overholdes.

Formålet med prisloftet er ifølge Bloomberg News at forsyne verdens oliemarkeder for at undgå høje priser og samtidig begrænse den russiske regerings indtægter.

G7 er en gruppe af verdens førende industrialiserede nationer og består af Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA og Canada.

USA løfter pegefingeren før prisloft på russisk olie: Vil slå hårdt ned på syndere

Rusland afviser at sælge olie til lande med prisloft

Tankrederierne sejler mod nye højder i skyggen af krig og sanktioner


Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs