ShippingWatch

Hafnia-chef venter fremgang for produkttank i 2022

Lav kapacitet og stigende efterspørgsel kan få markedet for produkttank til at vende i år, siger rederiet Hafnias CEO til Finansavisen. Clarksons Platou deler Hafnias optimisme.

Mikael Skov, CEO, Hafnia | Foto: PR / Hafnia

Markedet for produkttank har længe givet rederierne modvind, men lav kapacitet og stigende efterspørgsel vil få billedet til at vende til redernes fordel i 2022.

Det spår Hafnia-CEO Mikael Skov over for det norske medie Finansavisen.

"Vi er på vej ind i en periode med voldsomt reduceret tilførsel af nye skibe og med miljøpres på ældre fartøjer. Det vil resultere i mindre tilgang af skibe, end efterspørgslen efter tonnage vil stige," siger Mikael Skov til Finansavisen.

Hafnia-chefen forudser dog, at coronapandemien kan forsinke genopretningen af produkttankmarkedet.

"Covid-19 vil have en vis indflydelse på, hvornår efterspørgslen er helt tilbage på niveauet før covid, men nu er vi ikke langt fra niveauerne, vi så i 2019," siger Mikael Skov.

Han siger, at Hafnias igangværende overtagelse af produktrederiet Chemical Tankers med 32 fartøjer går som planlagt og ventes afsluttet i midten af januar.

Efter overtagelsen vil Hafnia råde over i alt 233 skibe og have kapitalfonden Oaktree med i ejerkredsen som storaktionær med en andel på 20,4 pct.

Analysehuset Clarksons Platou venter også, at 2022 bliver et vendepunkt for produkttankmarkedet.

"Med en forsvindende lille ordrebog skal der ikke meget til, før markedet strammer til. Vi tror derfor, at 2022 kan blive året, hvor produkttank sparker fra sig på børsen," siger shippinganalytiker Frode Mørkedal fra Clarksons Platou Securities til Finansavisen.

Oaktree får to pladser i Hafnias bestyrelse 

Hafnia dumper rapport fra eget selskab i sag om overgreb på praktikant 

Hafnia får nyt underskud i svagt tredje kvartal for tank 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs