ShippingWatch

Hin Leongs grundlægger sigtet for svindel af politiet

Lim Oon Kuin, der har grundlagt det konkursramte oliehandelsselskab Hin Leong Trading, er fredag blevet sigtet for svindel ved en domstol i Singapore, oplyser politiet. Efterforskningen af grundlæggeren i flere sager fortsætter.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Grundlægger af Hin Leong Trading, Lim Oon Kuin, er fredag blevet sigtet for svindel ved en domstol i Singapore, oplyser politiet i en meddelelse.

Selskabet, der er en af Asiens største oliehandlere, er under konkursbeskyttelse, og i april overtog konsulenthusene PwC og Deloitte ledelsen, efter at der blev afsløret ubogførte tab for 800 mio. dollar af grundlæggerens søn, der anklagede sin far for svindlen.

Fredagens sigtelse af Lim Oon Kuin drejer sig ifølge politiet om, hvordan Lim Oon Kuin fik en medarbejder i Hin Leong til at forfalske et dokument fra selskabet UT Singapore Services. I dokumentet stod der, at Hin Leong havde overført mere end en mio. tønder gasolie til China Aviation Oil i Singapore.

"Dokumentet blev angiveligt brugt til at sikre mere end 56 mio. dollar i finansiering fra en finansiel institution," skriver politiet i Singapore.

Strafferammen i sådanne sager er op til 10 års fængsel og en bøde, fremgår det. Lim Oon Kuin bliver desuden efterforsket for andre lovovertrædelser. Ifølge det lokale medie Business Times er der krævet en kaution på 3 mio. Singapore dollar for Kuin, der er en af Singapores rigeste mænd.

I april kom det frem, at Hin Leongs Trading stifter og en af Singapore rigeste mænd, Lim Oon Kuin, har skjult tab på oliespekulation for 800 mio. dollar. Han har samtidig forsøgt at dække over tabene ved at sælge ud af lageret uden kreditorernes vidende.

Selskabet har gæld til 23 af banker for tæt på tre mia. dollar.

Lim-familien præsenteret for to bud på Ocean Tankers' fremtid 

Hin Leong-ejers søn afslører ubogførte tab for 800 mio. dollar 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs