ShippingWatch

Nordic Shipholding suspenderer forventninger til 2020

Nordic Shipholding løftede sig på flere parametre i 2019, men tør ikke spå om, hvordan 2020 bliver.

Foto: Colourbox

Rederiet Nordic Shipholding havde et 2019 på linje med forventningerne med højere omsætning, driftsresultater og resultat end året forinden.

Det fremgår af selskabets årsregnskab som tirsdag er offentliggjort.

Rederiet fik en omsætning på 36,1 mio. dollar., hvilket var højere end de 32,8 mio. dollar som omsætningen landede på i 2018.

Time charter equivalant-omsætningen endte på 22,5 mio. dollar mod 19,2 mio. dollar i 2018.

Driftsresultaterne på EBIT og EBITDA-niveau var henholdsvis 1,3 mio. dollar og 6,8 mio. dollar. Også her klarede Nordic Shipholding sig bedre end i 2018, hvor tallene var minus 17,8 mio. dollar for driftsresultatet på EBIT-niveau og 2 mio. på EBITDA-niveau.

På bundlinjen er der stadig minus, da resultatet efter skat endte på minus 3,9 mio. dollar. Året forinden lå underskuddet efter skat på minus 23,8 mio. dollar.

Selskabet oplyser, at resultaterne er på linje med forventningerne.

Intet udbytte

Nordic Shipholding har suspenderet sine forventninger til 2020 som følge af udbruddet af coronavirus.

"Da følgerne af disse hændelser stadig udvikler sig, er koncernen for indeværende ikke i stand til at give et overblik for forventningerne til 2020. Forventningerne til 2020 vil blive offentliggjort, når der foreligger større klarhed af, hvordan disse to forhold påvirker koncernen," fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

En betragtelig stigning i raterne har hjulpet tankmarkedet i årets første to måneder, men den positive start på året ventes altså ikke at blive videreført - blandt andet på grund af usikkerheden, som coronapandemien skaber:

"For resten af 2020 forventes gruppens resultat at blive negativt påvirket af udviklingen i verdensøkonomien, som følge af det markante fald i olieprisen, der er uden fortilfælde - og i endnu højere grad af covid-19 situationen," skriver Nordic Shipholding i regnskabet.

Nordic Shipholding sejler med mindre underskud

Mikael Skov: "Der er ingen tvivl om, at det er positivt for os"

Nordic Shipholding fordobler driften men sejler fortsat med underskud

Nordic Shipholding sælger tankskib

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere