ShippingWatch

Maersk Tankers beholder kæmpesejl på skib efter succesfuldt forsøg

Maersk Tankers har brugt mindre brændstof og udledt mindre CO2 på et skib, som har installeret to store rotorsejl. Skibet vil fortsætte med at bruge sejlene, selv om forsøget er slut.

De to mekaniske sejl er mere end 30 meter høje og skaber fremdrift ved at rotere. | Foto: PR/ Maersk Tankers

Et forsøg med sejl har givet Maersk Tankers en nævneværdig nedgang i udledningen af drivhusgasser fra et tankskib.

De såkaldte rotorsejl blev installeret på skibet Maersk Pelican i august 2018. I det år, som forsøget har varet, er det lykkes for det danske rederi at bruge 8,2 pct. mindre brændstof. Det har givet en besparelse i CO2 på 1400 tons.

"I løbet af den et-årige prøveperiode på Maersk Pelican har besætningen og operatørerne givet positive tilbagemeldinger på brugen, sikkerheden og performance af rotorsejlet under alle vejrforhold," udtaler Tommy Thomassen, CTO hos Maersk Tankers.

De to sejl er mere end 30 meter høje og består af to mekaniske cylindre, som roterer for at skabe fremdrift.

Forsøget på Maersk Pelican er lavet i samarbejde med den finske producent Norsepower Rotor Sails samt Energy Technologies Institute og Shells shippingafdeling. Det har været så stor en succes, at skibet vil fortsætte med at bruge sejlene fremover.

Maersk Tankers, som har Mærsk-familiens investeringsselskab som hovedejer, vil nu overveje, om det giver økonomisk og kommerciel mening at bruge sejlene på en større del af sin flåde.

Sejlene er en af flere muligheder, som rederiet undersøger for at nå sit mål om at reducere sin udledning med 30 pct. inden 2021.

Nu driver vinden Maersk Tankers' transport af olie 

Grønnere supertanker skal sejle med vindens kraft 

Endnu flere rederier vil have installeret kæmpesejl i år 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs