ShippingWatch

Iransk tankskib og dets olie er solgt til unavngiven køber

Olie fra tankskibet Adrian Darya-1 til en værdi på 130 millioner dollar er blevet solgt, oplyser Iran. Skibet hed tidligere Grace 1 og blev tilbageholdt ud for Gibraltar i juli.

Foto: Jon Nazca / Reuters / Ritzau Scanpix

Iran har solgt det tidligere opbragte tankskib Adrian Darya-1 og dets 2,1 millioner tønder råolie til en unavngiven køber.

Det siger en talsmand fra Irans regering på et pressemøde mandag.

Talsmanden oplyser ikke, hvem oliens nye ejer er. Det lyder dog, at den nye ejer nu bestemmer, hvor skibet skal sejle hen.

Skibets olie vurderes at have en værdi på 130 millioner dollar.

Tankskibet havde senest retning imod Tyrkiet.

Skibet, der har skiftet navn fra Grace 1 til Adrian Darya-1, blev opbragt af britiske styrker 4. juli. Det skete, på grund af mistanke om at skibet var på vej med råolie til Syrien i strid med EU's sanktioner. Det har Iran afvist.

Gibraltar frigav skibet 15. august.

Data indikerede herefter, at skibet var på vej mod havnebyen Kalamata i det sydlige Grækenland. Det afviste grækerne dog, og i weekenden lød det så, at skibet skulle være på vej mod Tyrkiet.

De amerikanske myndigheder har tidligere sat skibet i forbindelse med Irans Revolutionsgarde, som i USA er opfattet som en terrororganisation.

Derfor har USA krævet skibet tilbageholdt og lasten beslaglagt.

"Vi har gjort det klart, at alle, der rører ved skibet, hjælper det eller tillader, at det lægger til kaj, risikerer, at blive ramt af sanktioner fra USA," har USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, sagt om sagen.

Spændingerne mellem USA og Iran er taget til, siden den amerikanske præsident, Donald Trump, sidste år trak USA ud af atomaftalen med Iran.

USA besluttede i den forbindelse at genindføre en række sanktioner mod Iran. Det har i høj grad påvirket landets olieeksport.

Medie: Stena-skib og besætning kan forlade Iran om få dage

Iransk olietanker forlader Gibraltar trods protester fra USA

Udenrigsminister ser fortsat trussel mod skibe i Hormuzstrædet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere