ShippingWatch

Sydkoreanske værfter ser frem til at bygge flere LNG-skibe

De sydkoreanske værftskæmper venter at føje endnu flere bestillinger på LNG-skibe til ordrebøgerne i det kommende år. Dog vil ordrer på offshoreskibe og rigge sandsynligvis forblive lave, skriver nyhedsbureau.

Foto: /ritzau/AP/Lee Jin-man

Sydkoreas tre største værfter, Hyundai Heavy Industries, Daeweoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) og Samsung Heavy Industries, forventer at lande endnu flere ordrer på LNG-skibe i 2019.

Antallet af ordrer på nybyggede LNG-skibe, som sejler med flydende naturgas, ventes at stige til 69 i det kommende år mod 65 i 2018 og blot syv i 2017, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Det er blandt andet Kinas opfordring til at bruge LNG som alternativt brændstof, der er med til at øge efterspørgslen på de specialiserede tankskibe, siger en talsmand fra et af de store værfter til mediet.

De mange ordrer på nye LNG-skibe i 2018 var med til at hjælpe de tre værftsgrupper med at nå deres mål for 2018.

Hyunday Heavy Industries blev den store vinder med nye ordrer for i alt 13,3 mia. dollars sidste år, mens DSME fik ordrer for i alt 6,81 mia. dollars. Samsung Heavy landede nye ordrer for 6,3 mia. dollars.

Mens rederne forventes at bestille flere LNG-skibe, forventes bestillinger på offshorefaciliteter- og skibe at forblive lave, da den volatile oliepris gør olieselskaberne forsigtige med at investere i nyt udstyr, siger talsmanden til Yonhap.

LNG-skibe udgør snart størstedelen af ordrebogen hos sydkoreansk værft

Ny ordre sender sydkoreansk storværft tæt på mål for 2018

Nye fyringer på vej på sydkoreanske værfter

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere