ShippingWatch

Concordia sælger position i tankskibe

Det svenske tankrederi satsede i foråret på et stærkere råoliemarked med en position i fire Suezmax-tankere. Det stærkere marked har nu materialiseret sig, og derfor sælger selskabet sin position.

Foto: Concordia Maritime

Concordia Maritime sælger sin position i fire Suezmax-tankere, som selskabet har delt med Stena Bulk. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I foråret valgte Concordia Maritime at deltage i en periodecharter på fire Suezmax-tankskib sammen med Stena Bulk. Det skete på en forventning om et stærkere råoliemarked. Ifølge Concordia Maritime har det stærkere marked nu materialiseret sig, og derfor repræsenterer positionerne en værdi, som selskabet nu indfrier.

Concordia forventer at tjene 5,3 mio. dollars på salget, som vil blive realiseret i år.

"Det er meget tilfredsstillende, at vores eksponering mod Suezmax-markedet falder så godt ud. Værdien af de charterede Suezmax-skibe er steget betragteligt, siden kontrakterne blev underskrevet. Det er derfor vores vurdering, at niveauet og timingen er rigtig til at realisere værdien," udtaler Kim Ullman, CEO i Concordia Maritime, i meddelelsen.

Ifølge Kim Ullman er Concordia Maritimes hovedfokus produkttankskibe, hvor selskabet fortsat har en betydelig eksponering i spotmarkedet med både egne og charterede skibe, siger han.

Concordia Maritime enig med Torm: Opsvinget er for alvor i gang

Concordia Maritime bliver på den forkerte side af nul  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs