ShippingWatch

Toldkrig rammer nu amerikansk LNG-eksport

USA's ambitioner om at blive en af verdens største LNG-eksportører rammes nu af kinesiske toldafgifter på den flydende naturgas.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Handelskrigen mellem USA og Kina rammer nu direkte de amerikanske ambitioner om at blive en af verdens største eksportører af flydende naturgas, LNG.

Som en del af Kinas svar på USA's seneste salve i toldkrigen smider landet nu en toldafgift på 10 pct. på importen af amerikansk LNG, skriver Reuters.

Specifikt kan afgifterne ramme en række amerikanske LNG-terminaler, der er på tegnebrættet, og som forventes at stå for 60 pct. af den nye LNG, der flyder ind i markedet i 2023.

USA ventes at eksportere op mod 1.000 mia. kubikfod, bcf, LNG i 2018, men Kina – som i 2017 aftog omkring 15 pct. af den amerikanske LNG – ser ud til at købe mindre end 100 bcf i år, skriver nyhedsbureauet.

At Kina nu trækker energisektoren ind i handelskrigen er et tegn på, hvor alvorlig situationen mellem de to økonomiske stormagter er blevet, siger Charlie Riedl, leder af Center for Liquefied Natural Gas, en brancheorganisation, som blandt andet repræsenterer Chevron og Exxon Mobil.

"Mens vi gerne ser den her situation løst så hurtigt som muligt, så regner vi ikke med, at det sker lige foreløbig," siger han til Reuters.

Kina varmer op til at købe mere naturgas

Buldrende europæisk gasmarked kan gavne shipping 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs