ShippingWatch

Tankskibe med scrubbere kan få kontant fordel i 2020

Der kan være penge at spare for tankredere, hvis de installerer scrubbere på deres moderne VLCC-skibe i tide til de kommende svovlregler. Det viser et regnestykke fra Drewry.

DHT Holdings er et af de råolierederier som har valgt at satse på scrubbere til en del af flåden. | Foto: DHT Holdings

Det kan vise sig at være en god forretning for tankredere at installere scrubbere på deres store skibe i god tid før de kommende svovlregler.

Fra 1. januar 2020 træder de globale svovlregler i kraft. De betyder, at skibe enten skal sejle med lavsvovlholdigt brændstof eller have installeret scrubbere, som gør det muligt at rense røgen.

Og ifølge analysehuset Drewry så kan der være penge at spare for de tankredere, som har scrubbere på plads på sine VLCC-skibe, når reglerne til bunkerolien træder i kraft.

Det skyldes, at den lavsvovlholdige brændstof, som skibe uden scrubbere skal sejle på, vil være markant dyrere end det svovlholdige brændstof, som skibe med scrubbere kan sejle på, i den første tid efter de nye regler.

 

Faktisk vil besparelsen ifølge analysehuset være så stor, at et nybygget VLCC-skib kan tjene udgifterne til scrubberen hjem allerede det første år, efter at kravene er indført. For et ældre skib vil det muligvis tage lidt længere tid, skriver Drewry.

Flere toneangivende tankrederier som DHT og Frontline har da også allerede valgt at købe scrubbere til flere af sine skibe.

Drewry tager dog visse forbehold i sin analyse.

"Selv om det at installere en scrubber ser kommercielt attraktivt ud baseret på de her beregninger, så er der stadig spørgsmålstegn omkring tilgængeligheden. Derudover kan tilgængeligheden for HFSO (svovlholdig brændstof, red.) for skibe med scrubbere være begrænset, hvis der kun er relativt få skibe med scrubbere, da der vil være udgifter forbundet med at opbevare lagre af brændstof, som er mindre populært," lyder konklusionen.

Se hele regnestykket bag analysen her.

Frontlines scrubberkøb kan for alvor sparke gang i redernes svovlvalg

DHT satser stort på scrubbere til 12 tankskibe: "Vi er velforberedte" 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs